OSTAJE NA KLUPI

Villar: 'Del Bosque vodi Španjolsku dokle bude želio'

Ángel María Villar se nije pomaknuo ni za centimetar u svojoj ideji koju je imao prije Svjetskog prvenstva u Brazilu i koju je ovjerio potpisom ugovora s Vicenteom del Bosqueom do kraja ciklusa za Euro 2016.

Osim predsjednika španjolskog nogometog saveza, podršku 63-godišnjem Salemančaninu nakon ispadanja sa SP-a daje i glavni tajnik Jorge Perez.

- Del Bosque je baština našeg Saveza i otići će kad on to bude htio - vlatkomarkovićevski je kazao Villar, potvrdivši da je aktualni izbornik zapravo jedini kandidat.

Podsjećamo, Del Bosque je 2008. nakon osvajanja Eura naslijedio Luisa Aragonésa. Rekorder po dužini na španjolskoj klupi je Ladislav Kubala (11 godina), dok se Del Bosque diči učinkom: u 90 utakmica pod njegovim vodstvom ‘crvena furija’ je pobijedila u 72, to iznosi 80%, a izgubila ih je samo 10, većinom prijateljskih. Dok još nije bio potpisao produženje, kao Villarovim ‘planom B’ za izborničku klupu dvostrukih europskih prvaka optiralo se s Joaquínom Caparrósom (58), aktualnim trenerom Granade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:16