JULIENNE BUŠIĆ

VIDEO: ZVIJEZDA 'KOLINDA TV-a' JE I ŽENA OSUĐENA ZA TERORIZAM Pomilovana je nakon 13 godina zatvora: 'Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!'

 
 Kolinda TV screenshot

Službeni HDZ jučer se pohvalio novim projektom pod imenom 'Kolinda TV' na kojem se objavljuju poruke podrške brojnih osoba iz javnog života. Među njima su Katica Zadro i Ljubica Lukačić, književnik i akademik Ivan Aralica, general Miljenko Filipović i Tomislav Josić, akademici Ivica Kostović, Vladimir Paar i Frane Tomić, poduzetnik i investitor Davorin Štetner, glumica Matija Prskalo te sportske legende Miroslav Ćiro Blažević, Dubravko Šimenc...

Ipak, u moru imena jedno se ipak ističe - radi se o Julienne Bušić, suprugom pokojnog Zvonka Bušića, inače ženom koja je osuđena za terorizam.

Video je objavljen uz status:

- Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!".

Bušić u video najprije na hrvatskom kaže "dam dva prsta u zrak za Kolindu", a potom na engleskom: "V for victory, Victoria". Na kraju na hrvatskom kaže - "pobjeda".

Julienne Bušić je Amerikanka koja je zajedno sa suprugom Zvonkom 1975. sudjelovala u otmici američkog putničkog zrakoplova. Cilj im je bio bacanje letaka iz aviona, ali situacija je izmakla kontrolu nakon što je eksplodirala bomba u jednom ormariću u New Yorku i ubila policajca koji ju je pokušao detonirati. Julienne je osuđena na doživotni zatvor, ali je nakon 13 godina pomilovana i puštena.

Njezin suprug Zvonko prije šest godina počinio je samoubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:44