POGIBELJNA AKROBACIJA

VIDEO: ZA OVO MORAŠ BITI I HRABAR I LUD! Letjeli par metara iznad zemlje brzinom 180 km/h: 'Drveće je bilo samo 30-ak cm daleko'

 YouTube

Graham Dickinson adrenalinski je fanatik koji skače s planina s wingsuitom - posebnim odijelom koje povećava otpor zraka, a od čovjeka čini ‘leteću vjevericu’.

Krajem prošlog tjedna video njegove akrobacije obišao je cijeli svijet i privukao nevjerojatnu pažnju na internetu. U skoku koji izgleda kao da prkosi zakonu gravitacije, Dickinson na trenutke leti samo nekoliko metara iznad tla, brzinom većom od 180 kilometara na sat.

Iz snimke je teško zaključiti tko je luđi - Dickinson ili njegov snimatelj, Dario Zanon, koji ga uspjeva pratiti u stopu i snimati tokom cijelog vrtoglavog spusta s planine.

Gotovo jednako jeziva je snimka s DIckinsonove kamere na kacigi, koja je bila usmjerena prema iza i snimala je Zanona kako je u svakom trenutku samo nekoliko metara iza Dickinsona.









- Na ovoj snimci vidi se kako je brz i snalažljiv morao biti Dario da me zadrži u kadru. Letjeli smo preko 180 kilometara na sat, a drveće i kamenje na trenutke je bilo samo 30-ak centimetara daleko. Letovi poput ovog, s prijateljima, drže me svježim, napisao je Dickinson na svojem Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:35