OSVETNIČKI PORNIĆI

VIDEO: UHIĆEN NAJOMRAŽENIJI ČOVJEK NA INTERNETU Objavljivao gole fotografije bivših ljubavnika

 Screenshot

'Najomraženiji čovjek na internetu', Hunter Moore (27), koji stoji iza kontroverzne stranice 'osvetničke pornografije isanyoneup.com, optužen je zajedno s Charlesom Evansom zbog urote koja podrazumijeva hakiranje privatnih e-mail računa u potrazi za golišavim fotografijama kako bi ih objavili na svom portalu.

Prema optužnici njih dvojica su 'provaljivali' u tuđa računala bez pristanka, a s ciljem pribavljanja informacija koje bi im donijele financijsku korist.

Inače, Moore je svoj nadimak zaradio jer je koristio svoju internetsku stranicu za objavu neprijatnih fotografija ljudi, najčešće golih žena, ili onih za vrijeme seksa, a sve s ciljem osvete.

Njih bi najčešće dobivao od njihovih bivših partnera, te bi ih objavio bez pristanka osobe na fotografiji.

Prije dvije godine njegova je internetska stranica postala baza fotografija stotina osramoćenih ljudi, a mnogi su se poslužili legalnim sredstvima kako bi uklonili fotografije.

Kada se godine pojavio na televiziji gdje se suočio s majkom jedne od žena čija je fotografija bila objavljena na stranici, rekao joj je da 'mu je žao što joj je kći silovana putem interneta te da misli kako je sada tehnološki educirana'.

Ako ih sud proglasi krivim ova dvojica 'urotnika' bi mogla provesti u zatvoru do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:34