NEVJEROJATAN SLUČAJ

VIDEO: TRPI STRAŠNE BOLOVE Zbog rijetke i vrlo okrutne bolesti prisiljen je na potpunu izolaciju

 YouTube

Britanac Peter Lloyd (42) boluje od rijetke i vrlo okrutne bolesti koja mu onemogućuje da slobodno šeće ulicom i živi normalnim životom svojih sugrađana.

Razvio je preosjetljivost na elektromagnetska zračenja što znači da se mora kloniti eletroničkih naprava poput televizije, telefona, CD uređaja, wifi mreže...

Živi u St Fagansu u Cardiffu i rijetko napušta svoju fotelju. Kada mu prijatelji ođu u posjet moraju mobitele i satove ostaviti izvan kuće. Ne smije koristiti struju za grijanje i rasvjetu u kući pa mora grijati vodu na plinskom štedanjku i paliti svijeće.

Peter Lloyd ne može hodati.

Dani su mu ispunjeni čitanjem knjiga, a tvrdi da ih pročita stotinu godišnje.

Bivši osobni trener i nutricionist kaže da je prve simptome bolesti počeo osjećati oko 25. godine.

- Nakon dugotrajnog sjedenja za kompjuterom osjetio bih nekakvu maglu u glavi i gubio sam koncentraciju. Imao sam blokadu u mozgu, teško sam govorio, priča Lloyd za Daily Mail.

Sjeća se da je imao problema da ispiše račun u dućanu zdrave hrane, a točno bi ga napisao tek nakon što bi šest puta pogriješio.

- Imao sam u to vrijeme jedan od onih prvih mobitela koji je jako utjecao na moj život. Kako je vrijeme prolazilo shvatio sam da sam sve osjetljiviji na uređaje. Prvo sam mislio da ću se moći nositi s time, ali stanje mi se pogoršavalo. Počele su strašne glavobolje.

Kako je redovito čitao časopise New Scientist i Scientific American, naišao je na zanimljiv članak.

- Bili su opisani svi simptomi koje sam imao i saznao sam sve što se moglo o preosjetljivosti na elektromagnetska zračenja, rekao je.

Kada se nakon tri godine provedene u Španjolskoj vratio u Cardiff, više nije mogao hodati.

U utorak mu prijeti deložacija jer ga vlasnica iznajmljenog stana u kojemu živi želi izbaciti.

Ne sviđa joj se što se u stanu ne grije, a vlasti Cardiffa, koje imaju zakonske ovasti za deložaciju, još nisu pronašle odgovarajući smještaj za njega.

Najvjerojatnije će završiti u bolnici, čega se strahovito plaši zbog elektromagnetskih zračenja kojima će biti izložen. On pak želi biti smješten u izoliranu drvenu kuću zbog strahovitih bolova koje trpi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:31