BIZARAN SLUČAJ

VIDEO: SUD MORAO VRATITI ORUŽJE SLIJEPCU KOJI JE UBIO ČOVJEKA John Wayne tvrdi da se morao braniti

 YouTube

SANFORD - Sudac u okrugu Seminole na Floridi morao je vratiti oružje slijepcu koji je ubio čovjeka.

John Wayne Rogers bio je optužen za ubojstvo s predumišljajem nakon što je ubio poznanika u Ožujku 2012. godine, nakon duge pijanke u svojem domu. Ustrijelio ga je s jurišnom puškom kalibra .308 iz neposredne blizine.

Rogers se na suđenju tvrdio kako se radilo o samoobrani, i dobio je imunitet od suđenja prema važećim zakonima o samoobrani na Floridi.

Nakon što je oslobođen svih optužbi, bivši marinac koji je bez vida ostao u nesreći na gradilištu tražio je od suda da mu vrati njegovo oružje - jurišnu pušku kojom je ubio prijatelja, te pištolj marke Glock.

Sudac John Galluzo nevoljko je ispunio Rogersov zahtjev.

- Moram vratiti imovinu koja je zaplijenjena pod ovim okolnostima. Proučio sam zakon i nisam našao nikakav presedan koji bi mi dopustio da učinim drugačije, rekao je.

Rogers je prethodno već bio uvjetno osuđen jer je ispalio 15 metaka na svojeg rođaka, a bio je i u zatvoru jer je gurnuo i šakom udario ženu u svojem domu.

Jedino što je sudac Galluzo mogao učiniti je naložiti da se uništi sva zaplijenjena municija, uz obrazloženje da se radi o municiji koja je ‘prestara i opasna.’

Kada su novinari pitali Rogersa zašto bi slijepac trebao imati oružje, rekao je ‘to je moje ustavom zajamčeno pravo.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:36