BIZARNA POJAVA

VIDEO: STANOVNICI U ČUDU Misteriozni crni krug nadvio se nad kazahstanskim selom

 Screenshot

Neobična crna kružnica primijećena je na nebu iznad sela na sjeveru Kazahstana. Zapanjeni stanovnici uhvatili su kamerom misteriozni oblak koji je lebdio u zraku 15ak minuta, a potom nestao.

Mještani Shortandyja, sela oko 70 kilometara udaljenog od glavnog grada Astane, svjedočili su čudnovatom događaju u petak poslijepodne.

- Izgledalo je poput crnog oblaka. Vidjeli smo ga oko 16 sati, 3 travnja. Iščeznuo je poput dima, no bio je potpuno bez mirisa - kazao je mještanin Oleg Menshikov.

Andrey Solodovnik, profesor fizike na kazahstanskom Sveučilištu procjenjuje kako je 'crni prsten' imao oko 100 metara u promjeru te da je lebdio na visini od oko 200 metara do jednog kilometra.

Iako se oblak činio misterioznim za lokalno stanovništvo, Solodnovik nagađa kako je riječ o golemom oblaku dima koji je rezultat izgaranja. Tu teoriju potvrđuje većina stručnjaka koji su isto tvrdili o sličnim kružnicama viđenim u povijesti.

Crni prsteni viđeni su diljem svijeta. Prošle godine, također u travnju, sličan oblak se pojavio iznad engleskog gradića Leamington Spa, a ostavio je korisnike društvenih mreža u čuđenju nakon što se snimka pojavila na internetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:33