ROBOVLASNIŠTVO DANAS

VIDEO: SNIMILA NADZORNA KAMERA Jeziva tortura zbog koje je cijela obitelj završila u zatvoru

 YouTube

Vlasnik slastičarnice David Rooke (44) iz engleskog Sheffielda osuđen je danas na šest i pol godina zatvorske kazne nakon što je priznao da je zajedno sa svojim ukućanima zatvorio u svojoj garaži i zlostavljao Craiga Kinsella. Njegova žena Donna (40) dobila je četiri mjeseca zatvora, a njihov 19-godišnji sin Jamie četiri godine.

Craiga Kinsella prisiljavali su, čulo se danas u sudnici, da vrši nuždu u plastičnu kantu, moli za hranu te da za njih radi bez plaće. Obiteljski teror policija je otkrila u srpnju prošle godine i ostala u šoku nakon što je otkrila kako je žrtva za obitelj Rooke radila od jutra do ponoći čisteći njihov vrt i kombije bez ikakve naknade.

Na suđenju je prikazana i snimka nadzorne kamere koja prikazuje Davida Rookea kako tuče Kinsella. Sudac Peter Kelson kazao je kako je jezivo da se nešto ovako može dogoditi u modernom društvu i naredio obitelji da isplati 'svom robu' 15 tisuća funti, koje je policija pronašla u njihovom domu.

- Ovo sigurno neće zatomiti bol koju Craig Kinsella osjeća, no bolje išta nego išta. Tretirali su ga kao psa. Davali mu vrlo malo hrane i to ostatke, bio je konstantno gladan, premlaćivan i zlostavljan. Bio im je vreća za udaranje. Kad su bili loše volje, jednostavno bi udarili njega. Bila su to dva mjeseca neshvatljivog nasilja. Ovu snimku ne može normalan čovjek pogledati a da ga ne ostane potresen - zaključio je sudac.

Kada su Craiga Kinsella odveli u bolnicu, imao je slomljenu ruku, napuknuto rebro i velike modrice na leđima i kod bubrega, napuknutu bradu i porezotine na glavi i po nogama.

- Bio im je kao rob. Govorili su mu strašne riječi, a on im nikad nije uzvratio. Živio je u garaži, spavao na tepihu i pokrivao se starom zavjesom. Kopao je po kanti za smeće i jeo ostatke. Bio je zbilja mršav - kazao je tužitelj David Brooke te dodao kako je Kinsell policiji kazao kako je zaslužio batine jer je krao hranu iz njihovog smeća.

Što mu se događa prijavio je policiji tek kada je 19-godišnjak Jamie Rooke potegnuo nož u svađi sa susjedom. Policajac kojem je ispričao o zlostavljanju odvezao ga je u bolnicu nakon što je primijetio brojne ozljede na njegovom tijelu. Obitelj Rooke mu je svakodnevno govorila da će ga ubiti ako pobjegne. I nakon što je sve prijavio policiji, Kinsella, za kojeg su susjedi kazali kako je lagano mentalno zaostao, bio je u velikom strahu.

- Sigurna sam, da tog dana nismo zaprimili telefonski poziv, da bismo danas istraživali ubojstvo. Kinsella se još uvijek oporavlja od ozlijeda i fizičke boli koja mu je nanešena. Psihički, još uvijek proživljava nesreću koja mu se dogodila - kazala je detektivka Vicky Short.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:49