OPROŠTAJNI VIDEO

VIDEO: SNAŽNA PORUKA Otac koji boluje od raka odlučio se boriti protiv opake bolesti na svoj način

 Screenshot

Kada je saznao da boluje od opasnog raka gušterače i kada se suočio s tmurnim prognozama, Darren Mullerry (39) nije pao u očaj.

Naprotiv, iako je to saznao u vrijeme kada mu je supruga bila u četvrtom mjesecu trudnoće noseći njihovo prvo dijete, on je odlučio pokazati svima da će pronaći svoj način za borbu protiv opake bolesti te je odlučio pružiti nadu i drugima koji su suočeni sa sličnim patnjama te im pokazati da postoji život i nakon što saznaju za dijagnozu.

Osim toga, Mullery je odlučio napraviti video za svoju kćerku kako bi joj pokazao na koje se sve načine i koliko odlučno borio kako bi što bolje iskoristio vrijem koje su proveli skupa.

- Svjesno sam donio odluku da me ovo neće pobijediti. Jednostavno imam previše razloga da živim - rekao je hrabri otac koji je prvI put osjetio da nešto nije u redu tijekom veljače prošle godine, da bi mu nakon mnoštvo testiranja pola godine kasnije utvrdili da bojuje od raka gušterače, kojeg zovu i tihi ubojica.

U to vrijeme rak je već toliko napredovao da mu se s medicinske strane nije moglo puno pomoći. U listopadu je krenuo na kemoterapije, dok je oprethodno prošao dvije operacije, ali se s njima stalo samo dva mjeseca kasnije zbog niske razine tromnbocita.

Tada je je njegova supruga rodila njihovu kćer, Noelle.

- To mi je bio najsretniji trenutak u životu, a prva stvar koju sam napravio je da sam joj prebrojio sve prste. Ona je moj anđeo - rekao je Mullery, čiji se život od tada pretvorio u stalne posjete bolnici gdje prima palijativnu skrb.

Iako ne zna koliko mu je još vremena ostalo, kaže da je već premašio liječničke prognoze.

- Moj cijelo pogled na život se promijenio. Počeo sam na sve stvari u životu gledati s pozitivne strane. Nekada je teško jer se znam ružno ponašati, ali Noelle je moja inspiracija i razlog zbog kojeg se svakog dana ustajem iz kreveta - dodao je.

Prije nego što se razbolio, Darrenova strast u životu je bila glazba te je bio član ansambla grada Traleeja u Irskoj, kojeg naziva drugom obitelji.

Kada mu je bliska prijateljica Rebecca Roche predložila da snimi video, odmah je pristao. Video pod nazivom 'Borba protiv raka na Darrenov način' je objavljen na Youtubeu, a svi se nadaju da će postati hit te da će izmamiti osmjehe na lice drugim ljudima oboljelima od raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39