RAT U AFGANISTANU

VIDEO: 'SKORO SMO POGINULI!' Objavljene dramatične snimke Amerikanaca na koje je vlastiti avion bacio bombu

 YouTube

PAKTIKA - Dramatične snimke s terena u Afganistanu, snimljene kamerama pripadnika američke vojske, pokazuju koliko je odred pješadije bio blizu pogibije od prijateljske paljbe.

- Imali smo problema sa snajperskom paljbom već mjesec dana, i nismo mogli otkriti gdje se nalazi strijelac, objasnio je snimatelj nakon objave snimke.

Pokušali su ga pritisnuti minobacačkom paljbom, dok je istrovremeno poslan zrakoplov kako bi pružio zračnu zaštitu.

No, iz nepoznatog razloga, pilot aviona pomiješao je pozicije talibana i vlastite pješadije, te je bacio bombu od 250 kilograma pored bunkera svojih kolega.

Bomba je u potpunosti uništila drvenu kućicu pored promatračke kule, u kojoj su do prije samo par minuta bila tri vojnika. Srećom, kada je čuo da se sprema zračni udar, narednik je pozvao sve vojnike da se okupe u gornjem dijelu kampa, i spasio tri života.

- Pola sekunde prije eksplozije, čuo sam zviždanje bombe kao nikad prije, i shvatio da nešto nije u redu, rekao je snimatelj.

- Do tada smo već bacili toliko bombi da mi nije ni na kraju pameti bilo da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Kada je eksplodiralo, bili smo potpuno pogubljeni i raštrkani. Tek kad se dim rasčistio i kada smo shvatili da nitko nije ozbiljno ozlijeđen, sjeli smo se sa strahopoštovanjem i počeli bjesniti, izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:11