ŽIVOTNA ODLUKA

VIDEO: RUGALI MU SE ZBOG IZGLEDA PA PROMIJENIO SPOL Sada želi biti transseksualni model

Dječak kojem su se u mladosti rugali zbog izgleda promijenio je spol, a sada želi biti glamurozni transeksualni model. Tiffany Rose (22), kako se sada zove, do svoje je 17 godine bila dječak pod imenom Niall Davies. Do tada je bila predmet brutalnog zadirkivanja od strane svojih školskih kolega. Onda je jednog dana dječak Niall donio odluku o promjeni spola jer je isplivao na površinu njegov prirodni ženski izgled koji će mu sada donijeti posao modela.

Tiffyny Rose, rodom iz engleskog grada Birminghama, kaže da je prošla ogroman put otkako su je zezeli u školi zbog velikog nosa u ušiju.

- Zvali su me frik. To je bilo uznemirujuće. Nisam imala puno prijatelja pa sam se osjećala izolirano. Sada, kao žena, prolazim puno bolje. Većina ljudi nije svjesna da sam rođena kao muškarac. Želim u potpunosti promijeniti spol, a operacija grudi će mi to omogućiti - rekla je Tiffany pa je progovorila o svojim željama.

- Htjela bih postati transrodni model za rublje kako bih pokazala onima koji su u mojoj poziciji da je sve moguće - kaže Tiffany. Mlada Engleskinja je spomenula i to da svoj stil temelji na uzorima među koje spadaju Cheryl Cole, Kim Kardashain i Britney Spears.

Trenutno nezaposlena, Tiffany se prisjetila vremena kada se prvi put osjetila nesretno u svom tijelu. Tada je imala samo osam godina.

- Voljela sam gledati majku kako se šminka i češlja. Nisam voljela ništa što vole dječaci i mrzila sam nosti mušku odjeću. Bilo mi je to vrlo zbinjujuće jer sam bila mlada - kaže Tiffany.

Do svoje 13 godine je shvatila da želi biti djevojka. U to je vrijeme počela eksperimentirati sa šminkom. Čak je i u školu išla ranije da je obitelj ne primijetila.

- Govorili bi mi da sam gay, ali sam imala par prijateljica koje su mu bile podrška - prisjetila se Tiffany pa je opisala kako se njena majka nosila s time.

- Ona nije bila iznenađena kada sam joj rekla da sam gay. Ali, kada mi je objasnila što to znači, znala sam da se kod mene ne radi o tome. Osjećala sam se kao žena, a i privlačili su me hetero muškarvi. Poslije toga mi je rekla kako je godinama mislila da sam transrodna, što znači da sam htjela biti žena - dodala je.

Sa 16 godina je upisala frizersku školu, a u to je vrijeme počela prihvaćati novi identitet. Nakon godinu dana uzela je ime Tiffyny Rose. Majka joj je bila podrška i dalje, dok oca nije vidjela pet godina. On danas zna za njene promjene, a prema njenim riječima ni on nema problema s tim.

Tiffany je prije godinu dana počela uzimati hormonalnu terapiju i tvrdi da su joj oni dali samopouzdanje.

- Rastu mi grudi i koža mi je mekša. Dvije godine će trebati da me feminiziraju, ali ću ih koristiti do kraja života. Grudi će mi omogućiti ispunjenje ambicija, a to je da budem glamurozni transseksualni model - rekla je mlada Engleskinja uz poruku da želi biti inspiracija transseksualcima.

- Roditi se krivog spola ne smije biti prepreka u nastojanju da ostvarimo uspješnu karijeru - poručila je Tiffany čija je želja imati vlastitu kolekciju šminke i otvaranje frizerskog salona.

- Budućnost me stvarno uzbuđuje - zavrila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:31