LEGENDA MOTOKROSA

VIDEO: PODVIG KOJI ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA! MOTOROM SURFAO PO VALOVIMA 'Imao sam osjećaj da bi me ovo moglo ubiti'

 DC Shoes

Australski motociklist akrobat i kaskader ispunio je svoj dugogodišnji san i surfao je velikim valovima Tahitija na svom - motociklu!

Podvig za koji se pripremao dvije godine, 34-godišnji Australac Robbie 'Maddo' Maddison snimio je i objavio pod imenom 'Pipe Dream' i nije potrebno posebno isticati da je odmah postao viralni hit na internetskim stranicama posvećenim ljubiteljima adrenalina te na društvenim mrežama.

Njegov motocikl KTM 250 SX modificiran je posebnim skijama i stražnjom gumom kako bi mogao surfati na predivnim valovima tahićanske plaže Teahupo'o .

Foto: DC Shoes

U videu Maddison prolazi pored drugih surfera, veslača na daskama i kanuista, odjeven potpuno u svoju motokros opremu. Maddison, inače iz Kiame u Novom Južnom Walesu, je pravi ovisnik o adrenalinu. Svoju ovisnost zna dobro iskoristiti i unovčiti. Tako je, primjerice, bio dubler za Daniela Craiga u filmu Skyfall.

Osim toga preskočio je i Korintski kanal u Grčkoj te napravio salto unatrag preskačući Tower Bridge u Londonu, no priznao je kako ga je pri surfanju motorom bilo strah da nešto ne pođe po krivu.

Foto: DC Shoes

- Imao sam zastrašujući osjećaj da bi ovaj trik mogao biti onaj koji će me ubiti - priznao je MTV-u Maddison.

Maddison je godinama sanjao izvesti trik koji će spojiti surfanje i motociklizam, a ideju je dobio nakon što je gledao svoju suprugu Amy Sanders kako wakeboarda.

Foto: DC Shoes

- Maštao sam staviti skije na motocikl i voziti po moru. U to se vrijeme vizija činila glupom, no nastavio sam se njome igrati, spajati dizajne i koncepte i na kraju je pretvoriti u stvarnost - ispričao je za Surfer Magazine .

Pojasnio je i kako je zagriženi surfer od svoje osme godine i njegovo poimanje valova i fizike istih je bila ključna stavka u izvođenju podviga.

Foto: DC Shoes

- Potpuno iskreno, način na koji sam zamišljao voziti po valovima je bio pogrešan, no gledajući snimke, primjenjujući znanje surfanja, shvatio sam da moram prilagoditi kretanje da budem na licu vala. Tamo se osjećam najkomotnije jer sam većinu svog života proveo padajući upravo u lice vala. Da nisam surfer u srcu, nikada to ne bih uspio napraviti - rekao je Maddison.

Foto: DC Shoes

Video je produciran od strane Maddisonova sponzora DC Shoesa čiji je čelnik Jeff Taylor kazao kako je ovo bio jedan od najambicioznijih projekata na kojima je kompanija ikada radila.

- Robbie je vizionar isto koliko je i talentiran na motociklu. Drago nam je da smo mu mogli pomoći da se usprotivi općeprihvaćenim konvencijama - zaključio je Taylor.

Foto: DC Shoes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42