RIO DE JANEIRO

VIDEO: PLJAČKA UŽIVO Pričala na TV-u o kriminalu u vlastitoj četvrti pa joj usred izjave strgnuli lančić s vrata!

Rio de Janeiro poznat je po visokoj stopi kriminala, posebno u gotovo 1.000 favela u tom gradu

Dok je davala intervju za lokalnu televiziju vezano uz visoku stopu kriminala u njenoj četvrti u Rio de Janeiru, žena je i sama postala žrtva pljačke. Naime, drski joj je razbojnik pred kamerama s vrata skinuo lančić.

Žena, koja u prilogu nije potpisana, žalila se kako u njenoj četvrti nema policije kada joj je sleđa prišao razbojnik i s vrata joj strgnuo lančić. Odmah se dao u bijeg, a iako ga je televizijska ekipa pokušala uhvatiti nisu uspjeli.

Rio de Janeiro poznat je po visokoj stopi kriminala, posebno u gotovo 1.000 favela u tom gradu. Tako je samo u kolovozu zabilježeno čak 406 ubojstava što je čak 40 posto više nego prethodne godine. Također je unutar samo mjesec dana zabilježeno oko 629 pljački u javnome prijevozu.

U svakom slučaju, ovaj video dobro je upozorenje svima koji se u lipnju upute na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održava u toj zemlji da budu na oprezu i paze kojim se dijelovima grada kreću.

Nedavno je vojska i policija potpomognuta helikopterima i avionima 'čistila' najveću favelu u Brazilu - Complexo di Mare. Ovakve akcije odvijaju se diljem zemlje kako bi se smanjila stopa kriminala prije početka jednog od najpopularnijih sportskih natjecanja na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:53