BRODOLOM ŽIVOTA

VIDEO: OVO JE ČOVJEK KOJI JE 16 MJESECI LUTAO TIHIM OCEANOM Jeo je kornjače i pio njihovu krv

 AFP

Objavljene su fotografije Meksikanca Jose Ivana (37), koji tvrdi da je lutao 16 mjeseci na koraljnom grebenu Tihog oceana stigao je u Majuro.

BRODOLOMAC LUTAO TIHIM OCEANOM 16 MJESECI Preživio je hraneći se pticama i ribom, a pio je krv kornjača

On je s gustom bradom i dugom došao u glavni grad Maršalovih otoka, a tamo ga je dočekala znatiželjna gomila od oko 1000 ljudi.

Brodolamc je rekao američkom ambasadoru Thomasu Armbrusteru, koji je preuzeo ulogu prevoditelja, da je inače iz El Salvadora, ali da je prije brodoloma proveo 15 godina u Meksiku.

- Rekao je da je ribar. Izgledao je bolje nego što bi očekivali - izjavio je ambasador.

Dužnosnici ministarstva vanjskih poslova ispričali su kako ima 37 godina i da mu je puno ime Jose Salvador Albarengo.

Albrengo je ispričao da je bio u ribarenju s mladićem, koji se zvao Xiquel, kada ih je jak vjetar otpuhao s njihovog puta te su se izgubili.

Za dječaka, za kojeg je rekao da je star između 15 do 18 godina, rekao je da je umro nekoliko tjedana jer nije mogao jesti sirovo ptičje meso.

Ovaj ribar je pronađen prošlog u četvrtka kad se njegov 7-metarski brod pojavio na koraljnom grebenu Ebon.

- Nije u dobrom fizičkom stanju, ali se oporavlja - rekao je tada Ola Fjeldstad, norveški student antropologije koji vodi istraživanja na grebenu.

Brodolomac je pronađen odjeven samo u iznošenom donjem vešu, a tvrdio je da je isplovio iz Meksika i krenuo prema Salvadoru u rujnu 2012. s kolegom, preminulim na moru prije više mjeseci. Prešao je više od 12.000 km.

Preživio je jedući kornjače, ptice i ribu te pijući krv kornjače kad nije kišilo.

Na brodu nije bilo ribarskog pribora, pa Fjeldstad misli da je plijen hvatao golim rukama. Pri dolasku na greben u brodu se nalazila kornjača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:30