OKRUTNI AKTIVISTI

VIDEO: OTELI BESKUĆNIKU JEDINO ŠTO JE IMAO Ekstremisti iz samozvane grupe za zaštitu prava životinja brutalno mu istrgnuli slatkog psića iz ruku

 Foto: Youtube

Uznemirujući video u kojem članovi jedne francuske grupe za prava životinja otimaju beskućniku psa, ovih je dana u Francuskoj izazvao pravu lavinu reakcija.

Članovi grupe 'Cause Animela Nord', kao i njezin predsjednik Antony Blanchard, pod istragom su nakon šokantnog incidenta koji se dogodio prošlog tjedna u Parizu. Video prikazuje aktivista grupe kako otima malog psa od njegova vlasnika i predaje ga u ruke drugom aktivistu te s njime trče niz ulicu. Beskućnik, očajno zapomažući, u jednom trenu uspijeva zgrabiti Blancharda kako bi zaustavio krađu. Zatim ostavlja svoje stvari i daje se u potjeru, no ne uspijeva sustići kradljivce.

Nghi Le Duc, koji je snimio video, kaže kako je bio šokiran onim što je vidio. A on nikako nije jedini koji je tako reagirao.

Nekoliko sati nakon što se video pojavio, pokrenuta je peticija na stranici Change.org kojom se traži da se istraži 'Cause Animale Nord' i da se maleni pas vrati svojem vlasniku. Dosad je više od 85 tisuća ljudi dalo svoj potpis.

'Ova aktivistička grupa nikako nema pravo uzeti životinju bez upozorenja. A to je upravo ono što su učinili kad su napali beskućnika i ukrali njegovog psića u pariškoj četvrti Chatelet', kaže se u tekstu peticije.

Ne bi li poušali opravdati nevjerojatno nasilje, naveli su po njima spornu etničku pripadnost beskućnika, a tvrdili su i da mu je pas bio drogiran, da nije cijepljen, niti čipiran te da je bio pothranjen.

Nekoliko sati nakon incidenta, grupa je objavila snimku događaja na svojoj Facebook stranici uz riječi kako su 'uzeli psa od Roma koji je prosio', no nakon nekog vremena objava je uklonjena sa stranice.

Francuske novine MetroNews kontaktirale su Blancharda, koji, unatoč svim dokazima, i dalje tvrdi kako je pas bio drogiran te da je to čest slučaj kod pasa čiji su vlasnici Romi.

'Znamo koliko su ljudima koji žive na ulici važne njihove životinje', napisao je poslije Blanchard na Facebooku. 'To je jedina veza koju imaju s društvom. No, ovu smo akciju poduzeli kako bismo pomogli. Ne možemo opraštati iskorištavanje i zlostavljanje životinja u komercijalne svrhe.'

I dok ostaje nejasno je li pas doista bio zlostavljan, javila se jedna druga grupa za zaštitu životinja koja, unatoč svemu, osuđuje Blanchardov čin. Grégory Malfait, predsjednik udruge 'Animal Protective League', rekao je francuskim medijima da je jako ljut zbog incidenta te da su članovi 'Cause Animale Norda' psa uzeli ilegalno.

'Čak i ako štitimo životinju, to moramo činiti u skladu sa zakonom, a oni su ga u potpunosti prekršili', dodao je.

Pogledajte šokantnu otmicu psa:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:01