BIZARNA NESREĆA

VIDEO: ODVELA GA U SMRT Savjetnica za ovisnosti pijana vozila auto s muškarcem na vjetrobranu

 Screenshot

Savjetnica za zlouporabu opojnih sredstava Sherry Lynn Wilkins (52), osuđena je za ubojstvo drugog stupnja zbog toga što je vozila pod utjecajem alkohola prilikom čega je usmrtila Phillipa Mrena (31).

Prilikom nesreće, do koje je došlo u studenom 2012., osuđena je imala dvostruko veću količini alkohola u krvi od dozvoljene.

Koliko je to utjecalo na nju dokazuje činjenica da je prešla dva kilometra s teško ozlijeđenim muškarcem na vjetrobranu sve dok motoristi koji su prolazili pokraj nje nisu primijetili bizarnu scenu. Oni su je okružili na semaforu te su je tako držali 'zarobljenu' sve do dolaska policije.

- Način na koji se ponijela prema unesrećenom je udarac ljudskom dostojanstvu. Ovaj slučaj je bio o ljudskom dostojanstvu. Ne toleriramo one koji ne stanu kada vide nekoga na svom vjetrobranu - izjavio je tužitelj John Harlan.

Gospođa Wilkins, koja je bila ovisnica prije nego što je postala savjetnica za zlouporabu alkohola i droge, rekla je da je konzumirala alkohol te večeri, ali da nije bila pijana.

Napomenula je da je uzimala lijekove jer je čekala operaciju koljena te da je popila tri male bočice votke, limenku piva i sok od rajčice prije ulaska u vozilo.

Tijekom suđenja tužitelj je ispričao da je od siline udara nastala rupa na suvozačevoj strani vjetrobrana, kao i to da je unesrećeni ostao bez hlača i cipela. Unatoč svemu tome ona nije stala i pozvala pomoć, dodao je.

Za vrijeme svjedočenja, gospođa Wilkins je ispričala kako je postala ovisnik nakon prometne nesreće kada je imala 15 godina. U njoj je zadobila teške ozljede kralježnice, noga i koljena. Rekla je i to da je počela uzimati heroin kada je postao jeftiniji od odlaska liječniku.

Sada se suočava s maksimalnom kaznom zatvora od 45 godina do doživotnog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:27