GODINAMA JE POTKRADALA

VIDEO: NJEGOVATELJICA UHVAĆENA U DRSKOJ KRAĐI UMIROVLJENICE Obitelj posumnjala, a onda su sve snimili skrivenom kamerom

 Screenshot

Mary Riordan uhvaćena je kako od 75-godišnje umirovljenice Pauline Guthrie, koju je njegovala posljednjih šest godina, krade 960 funti.

Obitelj starice primijetila je da novac ubrzano 'nestaje', pa su sakrili kameru unutar osvježivača za zrak.

Šokantna snimka prikazuje Riordan iz Lancashirea kako uzima novac iz ladice i prebrojava novčanice u trenutku dok se 75-godišnjakinja oboljela od djelomične paralize lica kupala.

Riordan je na sudu priznala krivnju i kazala da zna da je to što je učinila pogrešno, no kako je imala problema s financijama, a onda postala pohlepna. Jedan tjedan uzela je 14 funti, drugi 60, a onda po 200, te sve više i više.

Kazala je i kako joj je drago što je uhvaćena jer je osjećala strahovitu grižnju savjesti te da je željela naći način da vrati novac natrag.

Riordan je navodno uzimala novac od umirovljenice kako bi pomogla trudnoj kćeri da plati stanarinu.

Riordan je osuđena na 26 tjedana zatvora što joj je zamijenjeno sa dvije godine uvjetne kazne te mora platiti 80 funti troškova i 740 funti odštete.

Najstarija kći pokradene umirovljenice, Annie Pearson, kazala je kako je skrivena kamera bio jedini način da uhvate kradljivca budući da je policija rekla kako bez dokaza ne mogu učiniti ništa.

- Moja majka više ne izlazi, potpuno je shrvana, uništilo ju je - kazala je kći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:47