BIZARNA OVISNOST

VIDEO: 'NE MOGU BEZ OKUSA KRVI U USTIMA' Ovaj muškarac jede samo sirovo meso

Kako bi zadovoljio svoje neobične potrebe čak i zube pere sa životinjskom masti, te se školuje za mesara
 YouTube

Derek Nance iz Kentuckya nakon što se razbolio od čudnovate bolesti, već pet godina jede samo sirovo životinjsko meso , i o njemu je, kaže, ovisan.

Kako bi zadovoljio svoje neobične potrebe čak i zube pere sa životinjskom masti, te se školuje za mesara. Tvrdi da mu od sirovog mesa nikad nije mučno, a istovremeno se, kaže, osjeća bolje nego ikad, te dodaje kako ga meso prerađeno na bilo koji način više ne privlači.

Prije šest godina, od svega što bi pojeo bilo bi mu mučno, a liječnici su smatrali da je razvio alergiju na hranu. Derek je naglo smršavio, te je pomoć oko prehrane potražio na internetu.

- Dijelom moje probavne probleme prouzročuje nedostatak enzima. Moje tijelo jednostavno ne proizvodi dovoljno enzima koji razgrađuju škrob - kaže Nance.

Prestao je jesti pšenične i mliječne proizvode, zatim je postao vegan, no ništa od toga nije imalo učinak.

Tada je upoznao čovjeka sa sličnim problemima koji mu je preporučio 'Paleolitik dijetu, odnosno 'Spiljsku prehranu'.

- Predugo sam bio bolestan i bio sam spreman probati sve. Imao sam u svom vrtu par koza čije sam mlijeko prije pio, pa sam ih zaklao. Pojeo sam obje, sirove - priča Derek Nance te dodaje kako je nakon toga imao blage probavne smetnje, no nakon tri tjedna 'se navukao'.

- Osjetio sam jak okus krvi u ustima i sve više sam počeo žudjeti za tim - kazao je te poručio kako želi proširiti svijetom ideju o jedenju sirovog mesa. Nance ništa ne baca, jer kaže kako su organi i krv dobar izvor vitamina C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:03