ZOVU GA 'DYNAMO'

VIDEO: MAĐIONIČAR KOJI HODA PO VODI Kao školarca su ga tukli, a danas čitavi svijet ostavlja u nevjerici svojim nevjerojatnim trikovima

Svjetsku javnost je fascinirao prošlog ljeta kada je "hodao" po Temzi.
 YouTube

Bio je zakržljali dječak kojeg su u školi zlostavljali, a jedinu sreću pronalazio je u učenju trikova od djeda. Danas, on je jedan od najpoznatijih mladih britanskih mađioničara, član Magičnog kruga i čovjek koji je uspio "hodati po vodi".

Steven Frayne na prvi pogled izgleda veoma krhko i nemoćno. Visok je 167 centimetara i teži samo 50 kilograma. Međutim, ovaj mladić iz Bradforda je, zapravo, mađioničar koji nastupa pod imenom Dynamo i zadivljuje publiku neobičnim trikovima.

Svjetsku javnost je fascinirao prošlog ljeta kada je "hodao" po Temzi. Impresivan i na neki način zastrašujući hod po vodi prekinula je riječna policija koja ga je "pokupila" čamcem na pola puta.

Prije nekoliko dana ovaj Britanac je dobio najveću čast u mađioničarskom svijetu - primljen je u njihovo udruženje Magični krug, i to u najvišu "kastu" pored Davida Copperfielda i Darrena Browna.

Međutim, ovom mladiću nije baš sve u životu išlo lako. Naime, odrastao je bez oca, a kako boluje od Kronove bolesti, stalno je bio podvrgnut posebnim režimima prehrane i zato vječito bio manji i mršaviji od svojih prijatelja.

To su školski nasilnici svakodnevno koristili, pa su ga često verbalno i fizički napadali.

Savršen bijeg iz nesretnog života bilo je vrijeme koje je provodio sa djedom. Njegov djed je u vojsci naučio par trikova koje mu je pokazivao, a mali Steve ih je nadograđivao i koristio kako bi otjerao nasilnike od sebe.

U to doba njegov omiljeni i naročito korisni trik bio je da učini svoje tijelo toliko teškim da je nemoguće da ga drugi dječaci podignu. Ni danas ne otkriva kako mu je to polazilo za rukom.

Tko zna kakav će novi trik Steven osmisliti i zadiviti publiku u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:08