ŽIVOT BJEGUNKE

VIDEO: IZDANA TJERALICA ZA MAJKOM I KĆERI Pobjegla iz države jer nije htjela cijepiti dvogodišnjakinju

 Screenshot

Majka s Floride, 22-godišnja Megan Elizabeth Everett suočava se sa zatvorskom kaznom nakon što je nestala zajedno sa svojom dvogodišnjom kćeri Lily 6. svibnja kako bi izbjegla njezino cijepljenje.

Otac djevojčice, Robert Baumann, koji dijeli skrbništvo s Megan Elizabeth nad dvogodišnjakinjom, vratio je kćerkicu, koja je kod njega provela vikend, majci. Ona mu je Lily trebala dovesti ponovno idućeg vikenda, no nikad se nije pojavila.

Umjesto toga, ostavila mu je poruku:

- Ti si sjajan otac. Ne smijem dopustiti da ju cijepe i isperu joj mozak. Ne mogu dopustiti da mi sudac govori kako ću odgajati svoju kćer. Nedostajat ćeš nam, ali moram otići.

Tražilica za Megan Elizabeth Everett izdana je 19. svibnja s optužbama za otmicu, narušavanje odluke o skrbništvu, te protivljenju sudskom nalogu. Eveerett optužuju da je prešla granicu kako bi izbjegla kazneni progon.

- S obzirom na stanje u kojem se moja kći nalazi, Lily bi bilo bolje da je s ocem. Imam četvero djece i Megan je moje dijete, no ne znam što se s njom dogodilo - kazala je majka Megan Elizabeth, Pam Everett.

Megan i Lilly živjeli su s Pam sve dok se Megan nije spetljala s muškarcem Carlosom Lestersom, te je tada prekinula veze sa svojom obitelji.

7News Boston WHDH-TV

- Jedna od stvari oko koje smo raspravljali bilo je obrazovanje kćeri. Ona ju je htjela podučavati kod kuće, a ja nisam htio to dozvoliti. Nije htjela da Lily uči o 'crnoj' prošlosti. Htjela je da uči samo o konfederaciji. Smatrala je kako je ideja o obaveznom cijepljenju jeziva. Nije ju htjela cijepiti kako bi ju držala što dalje od vrtića - rekao je Robert Baumann, koji je planirao cijepiti kći i upisati ju u vrtić kad idući put djevojčica dođe kod njega.

Nakon što su majka i kći nestale, policija je na njihovoj adresi pronašla Lestersa. On im je kazao kako su njih dvije otišle te kako se neće vratiti.

- Everett je znala da mora otići i živjeti kao bjegunka. No, što se nje tiče, vrijeme koje će provesti nasamo sa svojom kćeri bez Baumanna bit će toga vrijedno - piše u kaznenoj prijavi.

Everett i Lilly još nisu pronađene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:57