KOLUMBIJA PROŠLA

VIDEO: GRČKA - JAPAN 0-0 Uspavanka u Natalu, čvrsti Grci se obranili s desetoricom

 AFP

Grci i Japanci su remizirali u očekivanoj ziherici. Kolumbija je sigurno u drugom krugu, a u šansi za prolaz su svi ostali. Nakon Irana i Nigerije, te Brazila i Meksika, to je treća utakmica na SP koja je završila bez golova.

U Natalu je tradicionalno padala kiša. Ni prve utakmice koje su završili s nulom, ni kiša, ni forma, ni raspoloženjenje, ništa nije išlo na ruku Japancima i Grcima. Zaccheroni je izmijenio likove, ali ne i koncepciju igre Japana. Treba zabilježiti da u igri od starta nije imao Kagawu, ali ni Enda kojeg su mnogi očekivali u sredini.

Grcu su konačno dočekali Mitrogloua, ali njihova sreća nije dugo trajala. Fernandu Santosu su se zamisli počele rušiti nakon samo pola sata i od klasične ziherice za Grke se utakmica pretvorila u dvoboj 'na život i smrt'. Prvo je zbog ozljede ispao Mitroglou umjesto kojeg je ušao Gekas, a onda je pomalo nevjerojatno najiskusniji grčki igrač Katsouranis napravio dva glupa faula u samo 10 minuta i sa dva žuta kartona završio vani. To je natjeralo Santosa na nešto veći rizik, preslagivanje postave, pa je u igru poslao Karagounisa. Sve je to bilo izvan planiranog, a Grcima to uvijek najteže pada. No, kao i obično takve situacije ti daju dodatni motiv, pa je krajem prvog dijela Torosidis sjajno pucao, ali je Kawashima spretno zaustavio bombu upućenu s vrha šesnaesterca. Japanci klasika, puno trčanja, posjeda lopte, izmjene mjesta, ali 'mala zarada'. Udarac Honde iz slobodnjaka bio je svakako premalo za poluvrijeme.

Podigao je Zaccheroni na početku drugog dijela iskusnog Enda, vrlo brzo i Kagawu. Santos je zadnju izmjenu morao čuvati za 'zlu ne trebalo'. Gol se želio s obje strane, ali premalo se riskiralo za nešto više.

Najbolju priliku Japanci su imali u 69. minuti i pravo je čudo što je nakon sjajne akcije Kagawa - Uchida promašio Okubo sa tri metra. Bude li im nedostajalo, pamtit će. Kako je utakmica išla kraju Grcima je bilo sve teže, Japanci su izgledali lakše i pritisak prema Karnezisu je rastao. No, Grci su sve izdržali i sačuvali nadu da protiv Obale Bjelokosti mogu proći dalje. No, ovise i o Kolumbiji i Japanu, jer Japanci imaju bolju gol razliku, zasad.

GRČKA - JAPAN 0-0

KRAJ UTAKMICE!

90. minuta - Endo je pucao iz slobodnog udarca, Karnezis je izvadio loptu iz samog kuta.

85. minuta - Nagato je s lijeve strane pokušao jakim udarcem iznenaditi vratara, ali na kraju je pogodio svog suigrača u glavu.

71. minuta - Počelo je sijevati ispred grčkog gola. Grci su se spetljali ispred svog gola, naletio je Uchida i iz blizine promašio okvir vrata...

68. minuta - Kakav promašaj Okuba! Poslužio ga je s lijeve strane Yoshida, a Okubo je s tri metra promašio nebranjena vrata. Najveća prilika Japana na cijeloj utakmici.

60. minuta - Gekas je na trenutak probudio sve koji su zaspali na stadionu. Karagounis je ubacio iz kornera, Gekas odlično pucao glavom, a Kawashima sjajno obranio. Japanski vratar zasada je najbolji čovjek na terenu...

Počelo je u nastavku!

Kraj prvog dijela.

40. minuta - Samo nekoliko sekundi nakon isključenja, Grci su imali najveću šansu. Briljantan udarac Torosidisa s vrha šesnaesterca, ali Kawashima je sjajno obranio.

38. minuta - Grčka ostaje bez kapetana. Katsouranis je zbog prekršaja na centru dobio drugi žuti karton.

33. minuta - Nagatomo je odlično ubacio s lijeve strane, a Osako je glaom pucao preko gola. Japan je malo bolji, ali sve skupa to je slabo...

29. minuta - Honda je dobro opalio iz slobodnog udarca s 24 metra, ali Karnezis brani.

22. minuta - Prva velika šansa! Osako je ciljao s 18 metara s lijeve strane i nije puno nedostajalo da pogodi mrežu.

20. minuta - Tempo utakmice nije loš, ali ništa se ne događa...

10. minuta - Kone je pretrčao pola terena i opalio s 30 metara, ali Kawashima nije imao problema.

Utakmica je počela!

Grčka i Japan su u prvim utakmicama izgubili tako da u ovom dvoboju nema kalkulacija.

GRČKA: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone, Mitroglou (od 35. Gekas), Torosidis, Fetfazidis (od 41. Karagounis), Sokratis, Cholevas, Katsouranis;

JAPAN: Kawashima, Uchida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Konno, Yamaguchi, Hasebe (od 46. Endo), Osako, Yoshida

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:05