NEVIĐENA DRAMA U BELO HORIZONTEU

VIDEO, FOTO: BRAZIL - ČILE 3-2 Brazil tek nakon penala dalje, Julio Cesar novi nacionalni junak!

U 120. minuti Brazil je spasila prečka, a kod zadnjeg penala stativa. U međuvremenu je briljirao Cesar

Svijet ipak nije stao, Brazil se provukao u četvrtfinale! I četvrti put Selecao je izbacio Čile u nokaut fazi Svjetskog prvenstva i izbjegao prvi domaći poraz od Čileanaca u gotovo stogodišnjoj povijesti međusobnih nadmetanja. La Roja je odigrala veliku utakmicu, bila bolja momčad, ali nije uspjela. Raspucavanje jedanaesteraca otišlo je na stranu peterostrukih svjetskih prvaka.

U 11. minuti Vargas je pao nakon kontakta s Davidom Luizom, a dvije minute kasnije Hulk je krenuo u nezaustavljivi prodor, odigrao dupli pas s Neymarom i ušao u šesnaesterac. Isla ga je uspio dostići i Hulk je pao. Bravo za Howarda Webba, nisu to bili prekršaji vrijedni najstrožih kazni.

Neymar je u 16. minuti bio u izvrsnoj prilici, uzeo je loptu i sjurio se prema vratima. Mogao je pucati, ali je odlučio malo zakomplicirati stvar. U sljedećoj minuti Mena je dobio žuti karton, što je za njega značilo da će morati propustiti sljedeću utakmicu Čilea. Slobodnjak je izveo Hulk, snažno, no Bravo je bio spreman. Lopta je otišla u korner i La Roja je tada kapitulirala.

Hulk je izveo udarac iz kuta, Thiago Silva prenio glavom prema Davidu Luizu i lopta je odsjela u mreži. Činilo se da je to prvi gol ikad za izabranu vrstu najskupljeg braniča u povijesti, čak je i FIFA to prvobitno službeno zabilježila. Ali nije bilo tako. Loptu je ispred njega nespretno zahvatio Gonzalo Jara, strijelac autogola. Čileanski problem je odavno jasan, nije nimalo čudno da su gol primili iz prekida. Izbornik Jorge Sampaoli, ne računajući vratara Brava, na travnjaku nije imao igrača višeg od 180 centimetara.

Čile je loše ušao u utakmicu, ali je nakon primljenog pogotka polako dolazio k sebi. I onda u 32. minuti iskoristio nevjerojatnu pogrešku Brazilaca. Marcelo je kratko izveo aut do Hulka, koji je bio presiguran u sebe i s leđa ga je orobio Vargas. Brza lopta za Sancheza, koji je s desetak metara sigurno poentirao.

Čileanci su se se u 36. minuti provukli, Oscar je odlično ubacio, a Neymar poletio zrakom. Tukao je glavom, ali pogodio točno u svog čuvara Silvu od kojeg je lopta otišla u korner. Tri minute kasnije nova šansa, duga lopta za Neymara, koji je opet otišao u dribling previše, a lopta se odbila do Freda koji ju je s pet metara poslao iznad vrata. Ubrzo je javnu opomenu zaradio i Silva, još jedan od onih koji je nije smio zaraditi.

U 45. matna situacija za Čile. Luiz Gustavo je izgubio loptu, Vidal odigrao za Sancheza i uslijedila je idealna lopta za Aranguiza. Bio je blizu vrata, no nije uspio pogoditi, David Luiz i Fernandinho uklizali su u ključnom trenutku i spasili stvar.

U 55. minuti drugi put se zatresla mreža Čileanaca, zabio je Hulk, ali mu je gol poništen jer je sjajnu loptu koju je dobio s boka primirio rukom. Odlična reakcija prvog pomoćnika Mullarkeya koji je primijetio taj incident. Sljedeću utakmicu propustit će i Luiz Gustavo, i za njega su kobni žuti kartoni.

Sjajna akcija La Roje u 64. minuti, idealna lopta Isle za Aranguiza i udarac s osam metara. Za mnoge neobranjivo, ne i za Julija Cesara. Hulk je u 74. odlično ubacio na peterac, gdje se nije proslavio Jo. Umjesto da gurne loptu u vrata, on ju je promašio...

Brazil se uspio malo trgnuti tek u posljednjih deset minuta kad je digao tempo. U 81. Dani Alves je ubacio, Neymar nadskočio Silvu i tukao glavom, ali je Bravo izvrsno intervenirao. Četiri minute kasnije novi vratar Barcelone reagirao je još bolje. Hulk je promiješao obranu Čilea i izašao sam iskosa na Brava. Pucao je dobro, ipak nedovoljno dobro da bi svladao vrhunski raspoloženog čileanskog čuvara mreže.

U produžecima je bilo malo uzbuđenja, umor je uzeo danak. Solidan udarac Hulka iz daljine obranio je Bravo, pokušaj Joa glavom nakon kornera otišao je preko vrata... U 108. minuti Čile je ostao bez Medela, koji je u utakmicu ušao ozlijeđen. I odigrao je fantastično! Desetak sekundi prije isteka 120. minute šokantni trenutak. Pinilla je pucao sa 20 metara, Julio Cesar bio je svladan. Ali Fortuna je bila na strani Brazila, lopta je odsjela na gredi...

I raspucavanje jedanaesteraca bilo je šokantno, ali slavio je Brazil. Julio Cesar obranio je dva udarca, Jara je promašio...

BRAZIL - ČILE 4:3 (1:1)

BELO HORIZONTE Stadion Mineirao. Gledatelja 62.254. Sudac: Howard Webb 7,5. Pomoćnici: Mullarkey i Cann (svi Engleska). Četvrti sudac: Brych (Njemačka). STRIJELCI: 1:0 - Jara (18-ag), 1:1 - Sanchez (32).

JEDANAESTERCI: 1:0 - David Luiz, Pinilla - Julio Cesar obranio, Willian - promašaj, Sanchez - Julio Cesar obranio, 2:0 - Marcelo, 2:1 - Aranguiz, Hulk - Bravo obranio, 2:2 - Diaz, 3:2 - Neymar, Jara - vratnica.

BRAZIL (4-2-3-1): Julio Cesar 8 - Dani Alves 6, Thiago Silva 5,5, David Luiz 6,5, Marcelo 5 - Fernandinho 6,5 (od 72. Ramires 6), Luiz Gustavo 5,5 - Hulk 5,5, Oscar 5 (od 106. Willian -), Neymar 6 - Fred 5 (od 64. Jo 5). IZBORNIK: Luiz Felipe Scolari 5,5.

ČILE (3-4-1-2): Bravo 7,5 - Silva 6, Medel 8 (od 108. Rojas -), Jara 5 - Isla 6,5, Diaz 7, Aranguiz 6, Mena 6,5 - Vidal 6,5 (od 87. Pinilla 5,5) - Sanchez 7, Vargas 6,5 (od 56. Gutierrez 6). IZBORNIK: Jorge Sampaoli 7.

ŽUTI KARTONI: Mena (17), Silva (40), Hulk (55), Luiz Gustavo (59), Jo (93), Pinilla (102), Dani Alves (105). IGRAČ UTAKMICE: Julio Cesar

BRAZIL - ČILE 4-3

Jara namješta loptu...i pogađa vratnicu, Brazil ide dalje!!!

Neymar se sprema... i pogađa!

Diaz namješta loptu i...pogađa!

Hulk se sprema...i brani Bravo u padu!

Za Čile prvi pogađa Aranguiz!

Za Brazil puca Marcelo i... pogađa za dlaku! Bravo je imao loptu na ruci.

Za Čile puca Sanchez i... opet brani Cesar!!

Za Brazil puca Willian i... promašuje! Opako promašuje.

Za Čile puca Pinilla i... Cesar brani!!! Ludina na tribinama!

Prvi za Brazil puca Luiz i.... pogađa!

Kraj produžetaka, slijede jedanaesterci!

120. minuta - Brazil je bio 5 centimetara od ispadanja! Pinilla je s 15 metara zatresao gredu topovskim udarcem!

110. minuta - U zadnjih pet minuta igrači više vremena provode u valjanju na travi nego igranju nogometa...

108. minuta - Zadnja izmjena na utakmici, izlazi Medel, ulazi Rojas.

106. minuta - Za Brazil izlazi Oscar, ulazi Willian.

105. minuta - Sanchez je pokušao iz daljine, bezuspješno.

103. minuta - Najbolji igrač Brazila u zadnjih pedesetak minuta, Hulk, je prošao dva igrača te opalio s dvadeset i pet metara, ali opet je Bravo siguran.

102. minuta - Hulk je ubacio s desne strane do Oscara koji slabašno puca glavom točno u Brava. Evidentno su premoreni igrači obje ekipe.

93. minuta - Žuti karton za Joa nakon krvničkog starta na Bravu, počinjenog u želji da se dokopa lopte.

Počinju produžeci!

Malo statistike nakon redovnog dijela utakmice:

Udarci na gol – Brazil - Čile 15-6

Korneri - Brazil - Čile - 6-5

Obrane – Brazil - Čile - 1-4

Prekršaji – Brazil - Čile - 21-14

Dodavanja – Brazil - Čile - 351-435

Kraj redovnog dijela, igraju se produžeci

90. minuta +1 - Pritšću Čilenaci, Brazil se nekako brani, a publika je pred kolektivnim infarktom...

87. minuta - Za Čile izlazi Vidal, ulazi Pinilla.

84. minuta - Sjajna prilika za Hulka! Odlično je prošao čak trojicu igrača te s dvanaest metara pucao iskosa u desnu stranu čilenskog gola, no Bravo odlično skida udarac! Još ništa od iskupljenja za Hulka, mada daje sve od sebe...

81. minuta - Odlično je sa četrdeset metara ubacio Dani Alves, ali Neymar glavom puca ravno u Brava.

74. minuta - Odlična prilika za Brazil, ali je Jo bio u zaleđu u trenutku kad je Neymar ubacio loptu pred čileanski gol.

72. minuta - Za Brazil izlazi Fernandinho, ulazi Ramires.

72. minuta - Čile je zagospodario utakmicom, u 25 minuta drugog dijela nema ni traga onom razigranom Brazilu iz prvog poluvremena.

67. minuta - Odlična lopta Fernandinha dolazi do Hulka, no ovaj se u kaznenom prostoru zabio u igrača Čilea - penala, naravno, nema.

64. minuta - Fantastična obrana Cesara!!! Nakon odlične akcije Čileanaca Aranguiz je pucao s pet metara, ali vratar Brazila sjajno regira i spašava Selecao!

64. minuta - Ispraćen glasnim zvižducima izlazi utakmici nedorasli Fred, ulazi Jo.

61. minuta - Očekivano, tempo utakmice je pao nakon "atomskog" prvog dijela.

56. minuta - Za Čile izlazi umorni Vargas, ulazi Gutierrez.

54. minuta - Već smo viknuli gol kad ono Howard Webb vadi žuti karton... Čini se da je igrač Brazila Hulk loptu primirio rukom prije nego što je pogodio desni kut mreže vratara Brava.

54. minuta - Bravo je zalutao izvan šesnaesterca da preduhitri loptu poslanu za Neymara i skoro igrao rukom...

49. minuta - Fernandinho je potegnuo s dvadesetak metara, ali pokraj vratnice.

Kraj poluvremena: U prvih 45 minuta gledali smo izvrsnu utakmicu u kojoj su Brazilci dominirali većinu vremena. Odlični Neymar stalno je probijao čileansku obranu te je ubacio iz kornera nakon kojeg je Luiz doveo domaćine u vodstvo. Taman kad se činilo da će Brazil postići i drugi pogodak, Hulk je neobjašnjivom darežljivošću predao loptu Vargasu koji nalazi Sancheza u mat situaciji. Napadač Barcelone prigodu nije propustio, na žalost prepunog stadiona. Do kraja prvog dijela još su jednom zaprijetili Neymar i Alves, a Fred nastavio svoju seriju promašaja...

45. minuta - Aranguiz se sprtljao u kaznenom prostoru Brazila, mogao je to biti zgoditak da je pucao na vrijeme...

43. minuta - Dani Alves je odapeo bombu prema vratima Čilea, ali je Bravo izbija u korner! Odmah u sljedećoj akciji Fred s osam metara gađa točno u Brava koji pokazuje zašto će u novoj sezoni braniti u Barceloni - izvrstan vratar, bez sumnje.

40. minuta - Kakav promašaj Freda!!! Neymar je prsima primirio loptu ubačenu u kazneni prostor Čilea te neuspješno pokušao proći dva obrambena igrača - lopta se odbila/otkotrljala do Freda koji s 7 metara, preplašen uletavanjem Brava, šalje loptu visoko na tribine.

36. minuta - Oscar je lijepo ubacio u sredinu, gdje Neymar visoko skače i puca glavom, ali samo u obrambenog igrača Čilea, Silvu!

32. minuta - GOOOOL!!! Čile do sada nije napravio ništa na utakmici, ali ih je greška Hulka dovela do izjednačenja. Brazilski veznjak je "prodao" loptu duboko u svojoj polovici, Vargas je preuzeo, ubacio u sredinu, a tamo je Sanchez preciznim prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut brazilskog gola!

26. minuta - Neymar je ponovno pobjegao Silvi, došao do ruba šesnaesterca te zatim mlakom ljevicom postao loptu daleko od vratnice.

18. minuta - GOOOOL!!! Brazilcima se isplatila snažna navala na čileanski gol! Neymar je izveo korner, Thigao Silva glavom prebacio loptu na drugu vratnicu gdje David Luiz podmeće nogu za vodstvo Brazila i svoj prvi reprezentativni pogodak!

16. minuta - Neymar je gotovo izbio sam pred Brava, ali ga je dribling previše (tj. pet driblinga previše) koštao prilike za udarac pa je na kraju nepreciznom loptom pokušao uposliti suigrača.

15. minuta - Neymar je ubacio iz slobodnog udarca, no Bravo hvata loptu bez problema.

13. minuta - Sada Hulk pada u kaznenom prostoru Čilea, ali Webbu ne pada na pamet njegovu glumu honorirati jedanaestercom.

11. minuta - Vargas pada u šesnaestercu Brazila, bez prekršaja.

8. minuta - Hulk je projurio lijevom stranom, ali je njegov ubačaj u šesnaesterac prošao daleko od Freda.

6. minuta - Marcelo je prvi okušao udarac, pokraj čileanskog gola.

4. minuta - Prvi ubačaj iz kuta na utakmici, za Brazil. Tribine su skoro potpuno žute od brazilskih dresova.

3. minuta - Aranguis je pao nakon neporeznog starta Fernandinha. Nema žutog kartona za Brazilca.

Utakmica je počela!

Stadion Mineirao potpuno je ispunjen fanatičnim navijačima obje reprezentacije. I jedni i drugi već tradicionalno pjevaju himnu dugo nakon što intonacija prestane ..

Sastavi:

Brazil: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Fred, Neymar, Oscar, Luiz Gustavo

Čile: Bravo, Mena, Isla, Silva, Sanchez, Vidal, Vargas, Medel, Jara, Aranguiz, Dias

Belo Horizonte, Estadio Mineirao,

Sudac: Howard Webb (Engleska),

Početak: 18.00

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:41