MUNJEVITA REAKCIJA

VIDEO: EVO ŠTO SE DOGODI KAD VAS POGODI 50 TISUĆA VOLTI Usporena snimka pogotka elektrošokerom će vas - šokirati

 Screenshot/YouTube

The Slow Mo Guys, kreatori popularne internetske znanstvene serije, neprestano donose drugačiji pogled na svijet svakodnevice još otkako su objavili prvi video u 2010. godini. Dok dečki, Englez Gavin Free i Daniel Gruchy, čine sve kako bi educirali svojih šest milijuna pretplatnika, objašnjavajući im fiziku iza usporenih spektakala, njihov glavni cilj je - zabava.

Neki od njihovih najpoznatijih filmića u arhivi od gotovo 120 snimaka su 'Podvodni meci', 'Loptom u lice' i 'Elastična gumica protiv lubenice'. Svi su njihovi pokusi luckasti koliko su i začaravajući.

- Imam osjećaj da sve može izgledati dobro na usporenoj snimci. Čak i najjednostavnije stvari postaju impresivne - kazao je Gruchy.

Za njihov posljednji eksperiment dečki su otputovali u Scottsdale, Arizona, gdje su posjetili američko sjedište Taser Internationala, kompanije koja proizvodi električno oružje. Njihovo je ime postalo sinonimom za električni pištolj - Taser.

Free i Gruchy su tako odlučili snimiti usporenu snimku pogotka električnim pištoljem. Pronašli su 'dobrovoljca', Dana Hafena iz Vision Researcha koji im nabavlja kamere, te su ga tejzali.

Snimka, snimljena u 28 tisuća sličica u sekundi, savršeno prikazuje trenutak u kojem elektrode pogađaju tijelo i ispuštaju 50 tisuća volti kroz mišiće volontera.

Pogledajte snimku, rezultat će vas, predvidljivo, šokirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:05