ČETVEROSATNA GOZBA

VIDEO: DRAMATIČNA SCENA Piton od tri metra progutao čitavu kozu. Selo u panici: 'Tako može ubiti i dijete'

 Screenshot

Ova stravična snimka prikazuje trenutak u kojem je piton dug tri metra progutao živu kozu, a znatiželjnici su svjedočili čitavoj gozbi.

Među stanovnike indijskog sela Garkhuta nakon jezive scene raširio se strah: ako je zmija mogla pojesti kozu, lako bi mogla ubiti dijete, ali i odraslog čovjeka.

- Bio je to jedan od najspektakularnijih trenutaka kojem sam svjedočio u životu. Piton je bio dug oko tri metra i izgledao je vrlo mlado. Bio sam tamo više od sat vremena i kasnije sam čuo od mještana kako je piton uspio progutati kozu u roku od četiri sata - kazao je fotograf Roni Choudhury koji se našao na mjestu 'zločina'.

Ostaje nejasno kako je borba krenula, no svjedoci kažu kako ju je piton neometano gutao, unatoč prisutnosti gledatelja.

- Nije se činilo da ga to uopće smeta. Nakon što ju je progutao otišao je u šumu. Polako je odgmizao u obližnje grmlje - kazao je jedan seljak.

Sličan incident seljani ne pamte, stručnjaci su zabrinuti jer tvrde kako sječa šuma vodi do neravnoteže u eko-sustavu.

- Ovo je prvi put da sam vidio nešto slično. Bilo bi prihvatljivo da se dogodilo u djelokrugu šume, ili da je piton uhvatio jelena. No kada piton napadne u selu je alarmantan znak. Ako je ulovio kozu, lako bi mogao ubiti dijete ili čovjeka - kazao je šumarski službenik Vidyut Sarkar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:52