OPSJEDNUTI UMOVI

VIDEO: BILJEŽNICA PUNA STRAVIČNIH CRTEŽA Djevojčice izbole prijateljicu jer im je tako rekao Slenderman

 Screenshot/Wikipedia

Dvije 12-godišnje djevojčice, Morgan Geyser i Anissa Weier, izbole su svoju prijateljicu iz razreda uvjerene da to želi fiktivni online lik Slender Man.

Na šokantnom suđenju u Wisconsinu zbog brutalnog napada na Peyton Leutner pokazana je bilježnica koja je pripadala jednoj od djevojčica, a koja je sadržavala jezive crteže među kojima i onaj curice koja stoji s kosom iznad tijela druge djevojčice, a iznad piše 'Volim ubijati ljude'.

Foto: Screenshot ABC News

U sudnici je prikazana i osakaćena Barbika kojoj je odrezana kosa i otkinuti udovi, a na tijelu nacrtani sotonistički simboli.



World News Videos | US News Videos

Dvije djevojčice optužene su da su namamile prijateljicu u park 31. svibnja 2014. i izbole ju 19 puta, jednom ju ranivši vrlo blizu srca. Peyton Leutner jedva je preživjela.

Odvjetnik jedne od djevojčica, Anthony Cotton, kazao je kako je njegova klijentica psihički poremećena i da je vjerovala da mora ubiti prijateljicu kako bi zaštitila svoju obitelj, javlja AP.

Foto: Screenshot ABC News

Psihologica Deborah Collins svjedočila je na sudu kako je ispitivala djevojčicu nekoliko puta i zaključila kako je uvjerena da je Slender Man stvaran.

Foto: Screenshot ABC News

- Njezina uvjerenja bila su nepokolebljiva i nije bila u stanju stvari sagledati racionalno - rekla je Collins te dodala kako joj je djevojčica ispričala kako koristi 'kontrolu uma Vulkana' iz Zvjezdanih staza da bi zadržala negativne emocije i kako vjeruje da je zlikovac Lord Voldemort iz Harryja Pottera posjećuje.

Foto: Screenshot ABC News

Privatni detektiv koji radi na slučaju otkrio je više od 60 crteža Slender Mana u sobi jedne od djevojčica, a mnogi crteži uključivali su natpise poput 'nisu sigurna ni u vlastitoj kući' i 'on je uvijek ovdje'.

Foto: Screenshot ABC News

Dvije djevojčice kazale su detektivu kako su namjeravale ubiti svoju prijateljicu. Nakon napada pronađene su kako idu prema obližnjoj šumi gdje su se 'namjeravale pridružiti Slender Manu'.

Optužene su za pokušaj ubojstva, a mogle bi biti osuđene na 65 godina zatvora pošto bi im se moglo suditi kao odraslima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:42