ČUDO U MINNEAPOLISU

VIDEO: BEBA PREŽIVJELA STRAVIČAN PAD S 11. KATA 'Tata je otišao iz sobe, a on je u minuti pao kroz ogradu'

 Screenshot

Musa Dayib, 15-mjesečni dječačić iz Minneapolisa, pao je u nedjelju s balkona na 15. katu zgrade i čudom preživio. Trenutno se nalazi u bolnici u kritičnom, no stabilnom stanju. Pri padu je zadobio brojne ozljede - od potresa mozga do slomljene kralješnice, ruku, te nagnječenja srca i pluća, te diše uz pomoć aparata. No, s obzirom na težinu pada, sretan je što je ostao živ, piše Huffington Post.

- Da ti ili ja padnemo s takve visine, bili bi na licu mjesta mrtvi. No on je dijete, a djeca su puno fleksibilnija od odraslih. Ovo je zaista dar od Boga, jer je pao s prevelike visine - kazala je pedijatrica Tina Slusher iz Medicinskog centra Hennepin County za Minneapolis Star Tribune i dodala kako je dječak pao na meko tlo što je ublažilo pad.

Jednogodišnji dječak i njegova trogodišnja sestra igrali su se u stanu, a s njima je bio njihov otac. U jednom trenutku on je izašao iz sobe, a djevojčica je navodno otvorila vrata balkona.

- U manje od minute, kćer je potrčala za njim da mu kaže da je brat pao s balkona - kazao je obiteljski prijatelj Abdirizak Bihi za WCCO.

Dječak se, naime, poskliznuo između ograde na balkonu, široke 14 i visoke 120 centimetara.

- Što se dogodilo, dogodilo se. No pothitno treba zaštititi drugu djecu od ovakvih situacija... nešto se mora poduzeti - kazao je dječakov ujak Abdir Ahim Amed.

Liječnici su kazali kako je prerano za prognozirati hoće li beba imati trajne ozljede, no kako će svakako u bolnici provesti nekoliko tjedana.











Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:28