VESPA WORLD DAYS 2015.

VESPE OKUPIRALE BIOGRAD NA MORU Ministar Lorencin otvorio najveće svjetsko okupljanje zaljubljenika i vlasnika Vespi

 Luka Gerlanc / CROPIX

BIOGRAD NA MORU - Vespe iz čak 32 zemlje okupirale su Biograd na Moru koji će sve do nedjelje, 14. lipnja biti domaćinom susreta Vespa World Days 2015.

Najveće svjetsko okupljanje zaljubljenika i vlasnika Vespi otvorili su ministar turizma RH Darko Lorencin i predsjednik Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak simboličnim činom paljenja Vespi i vožnjom u u svečanoj koloni kroz Biograd. “Nakon prošlogodišnjih Harley Daysa, ove će godine na biogradskim ulicama boraviti kultni skuteri. Manifestacije poput ove izravan su motiv dolazaka u destinaciju, a odlično je da je prate i brojni sadržaji, čime destinacija postaje atraktivnija i za goste, ali i samu njezinu promociju.”, izjavio je tim povodom ministar Lorencin.

Odlična je ovo promocija za biogradski i hrvatski turizam, složio se i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez koji je u ime domaćina poželio dobrodošlicu Vespašima.

Stiglo ih je čak 5 tisuća, što ovaj susret čini najvećim u povijesti. Najstariji ima 86 godina i dolazi iz Bruxella, dok je najmlađi 8-godišnjak iz Napulja. Zajednička im je strast prema Vespama i druženju zbog kojih su svake godine spremni prijeći tisuće kilometara.

U Biograd je stigao i predsjednik Svjetskog Vespa kluba Martin Stift, koji se zahvalio hrvatskim klupskim kolegama na izboru prekrasnog mjesta za održavanje susreta i trudu uloženom u njegovu pripremu.

Bogat program Vespa World Daysa započeo je jutros organiziranim izletima po zadarskom i šibenskom području. Od danas se u ckvi Sv. Donata u Zadru može pogledati izložba najstarijih modela Vespe - Faro Basso iz 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća. Subota je rezervirana za atraktivnu svečanu vožnju od Biograda do Zadra, nakon koje slijedi gala večera za Vespaše u zadarskom Sportskom centru Višnjik. U večernjim satima gosti će se zabavljati u Biogradu uz nastupe glazbenih skupina Soul Fingers, Magic Seventy i Free Way te DJ-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:09