MLADI I BOGATI

VELIČANSTVENA PIJANKA Dva ruska milijunaša spržila 130 tisuća funti na šampanjce i koktele u jednu noć‏

 Neja Markičević/CROPIX

Dvojica mladih ruskih milijunaša, ne zna se još tko su, samo da su imaju 30-ak godina, ušla su u ponoć na otvorenje kluba Kitsch London, najskupljeg mjesta u Mayfairu i odmah najavili konobarima da će trebati puno šampanjca, naručili su da im nose samo Dom Perignon i Cristal.

Odlučili su se natjecati tko može više potrošiti i popiti u jednu noć. Njihova je bitka odmah privukla pažnju gostiju i vlasnika kluba a navodno su dobili i navijače. Do tri ujutro potrošili su ukupno preko 130.000 funti i nisu uspjeli popiti sve što su naručili. Jedan je potrošio 20.000 funti na Dom Perignon i koktele, drugi 40.000 funti samo na Cristal.

Sjedili su za odvojenim stolovima i svaki put kad je jedan naručio rundu, drugi je naručio skuplju. Ovako je završilo. Jedan rus potrošio je 66.778,91 funtu na 30 magnuma Cristala, 20 boca Dom Perignona, 20 Crack Baby shotova, 6 Espresso Martinija, 10 čaša 18-godišnjeg Glenmorangie viskija, 8 boca mineralne vode, 7 boca vintage Kruga iz 1998. i 2 magnuma Belvedere votke.

Drugi Rus potrošio je 64.279,70 funti za 64 boce Dom Perignona (svaka je bila 325 funti), zatim 25 boca Cristala, 16 boca Armand de Brignac Ace of Spades šampanjca, 12 boca Dom Perignon Roséa, 7 Mojita, 10 boca Peroni piva, 20 limenki Red Bulla, 6 Bellinija, 6 boca vode, dvije boce 18-godišnjeg Chivasa, 6 boca Krug Grande Cuvée šampanjca i 8 boca šampanjca Belle Epoque Rosé. Bar se do tri ujutro već bio zatvorio ali svi su ostali u Kitschu da dočekaju proglašenje pobjednika.

Kad je barmen konačno zbrojio račune, ispalo je da je drugi Rus pobijedio tijesno, za 2500 funti pa je počeo u zanosu skakati po klubu i mahati računom kao trofejem, na potpuno oduševljenje pristunih. Jedan od gostiju Daily Mailu rekao je: “Bila je to najbizarnija noć koju sam ikad vidio. Ta dvojica su se natjecala i kupovala sve više i više šampanjca, jedan bi naruči pet, drugi šest, pa prvi opet sedam, pa drugi osam. Viđao sam takve stvari u St Tropezu, ali u Londonu nikad.”

Piće su donosile skoro gole konobarice i klub je uskoro bio prekriven elegantnim bocama, bio je to prizor iz najdivljije mašte ljubitelja šampanjaca. “Bilo je toliko boca i toliko šampanjca da se činilo da smo usred ljetnog dana a ne jesenje noći” rekao je jedan gost.

Oko Rusa se okupila masa prekrasnih žena, nudile su im pomoć u ispijanju svih tih Cristala i Krugova, nudile su im svašta, kažu svjedoci. Vlasnici Mark Fuller i Serg Ivo, Rusi iz popularnog Foxovog realityja Meet The Russians, otvorili su klub prošlog tjedna jer, kažu, u njega mogu dovesti ruske milijardere i sigurni su da će biti hit u Londonu i donijeti im ozbiljnu zaradu. Na uređenje su potrošili 500.000 funti i trajno angažirali umjetnice burleske i cirkuske artiste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:13