NIZOZEMAC PROZIVA

VAN GAAL ZA DRAMU OKRIVIO SUCA 'Australcima svaka čast, ali sudac im je poklonio penal'

Louis van Gaal, izbornik nogometne reprezentacije Nizozemske, bio je zadovoljan pobjedom svoje reprezentacije, ali ne i suđenjem u utakmici protiv Australije. Nizozemci su za posljednje kolo skupine B i dvoboj za prvo mjesto protiv Čilea ostali bez Robina van Persieja, koji je dobio žuti karton, a Van Gaal nije bio zadovoljan ni odlukom suca Djamela Haimoudija, koji je u 54. minuti dosudio jedanaesterac za Australiju.

- Smatram da je dosuđen nepostojeći jedanaesterac. Van Persie također nije zaslužio žuti karton, jer je štitio loptu. Sudac nije imao ravnopravan kriterij – smatra novi menadžer Manchester Uniteda, te priznaje:

- Momci iz Australije igraju nogomet s velikom strašću i znao sam da ćemo imati velikih problema s njima. Mislim da je sjajno da smo okrenuli rezultat, iako smo zaostajali 2-1 u drugom poluvremenu.

Čile je pobjedom protiv Španjolske pogurao sebe, ali i Nizozemce u osminu finala, te će te dvije reprezentacije u posljednjem kolu odlučivati o prvom mjestu u skupini B.

Ange Postecoglou, australski izbornik je kazao:

- Držim da bi bilo pravedno da su moji igrači nagrađeni barem bodom za sve što su pokazali danas. Igrali smo protiv svjetske klase i bili barem ravnopravni. Sreća nam nije bila naklonjena, mi smo trebali voditi s 3-2, a u protunapadu su zabili oni. Mislim da Nizozemska ima sjajan napad, no s ovakvom obranom neće daleko.

Arjen Robben je ustvrdio:

- Napravili smo veliki korak ka osmini finala, imamo šest bodova i čekamo ogled Španjolske i Čilea. Protiv Australije smo napravili puno pogrešaka jer su oni igrali jako agresivno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:22