LÖWOV 'MANNSCHAFT' JE FAVORIT!

USPOREDNI TEST Njemačka na šest pozicija ima bolje igrače, Elf je i oko 85 milijuna eura skuplji!

BRAZIL

JULIO CESAR 7,5

Mislili su mnogi da će biti slabija karika, nije čudno budući da je u QPR-u ostao na klupi pa se zaputio u Toronto, ali pokazalo se da brani izvrsno. Bolje nego na prošlom SP-u kad je bio tragičar u četvrtfinalu s Nizozemskom.

MAICON 6,5

Nije Maicon kao nekada kad je igrao za Inter. Sada je u Romi, i to nije standardan u prvoj postavi. Dobio je šansu zbog defenzivnih slabosti Danija Alvesa, odigrao je solidno s Kolumbijom, ne i vrhunski. Rješenje iz nužde.

DAVID LUIZ 8

Sjajan gol Kolumbiji zapravo je kruna vrlo dobre igre na Svjetskom prvenstvu. Stoper koji je brz, okretan, zna povuÄći i ofenzivnu akciju. Ponekad je površan, ali to nije došlo do izražaja. Barem zasad.

DANTE 7,5

Scolari ga je stavio na nijansu ispod Davida Luiza. Kvalitetu je dokazao u Bayernu. Jak u skoku, ne tako savršen u igri na tlu. Dosad nije igrao na Mundialu, uvjerava da se to neće vidjeti u njegovoj prezentaciji.

MARCELO 7

Nije u osobitoj formi. Poznate je da u defenzivi nije imun na greške, ali čak nije toliko loš bio otraga koliko nedostaje njegov pravi napadački doprinos. Barem u jakim utakmicama. Zabio jedan autogol, s Hrvatskom.

LUIZ GUSTAVO 7,5

Zadnji vezni koji je za Niku Kovača uzor, zbog čitanja igre i tehnike koja mu omogučava da brzo prebacuje igru na suparničku polovicu. Jedna od prednosti mu je što godinama igra Bundesligi, odlično poznaje njemački nogomet.

FERNANDINHO 7

Znalac iz Manchester Cityja. Iako je Scolari više puta prednost dao Paulinhu, Fernandinho je bolji igrač, ne samo da razgrađuje suparničke akcije, on stvara igru, opasan je u ofenzivnim djelovanjima. Raste u formi.

HULK 7,5

Jedan od najboljih igrača Brazila na SP-u, snagom i brzinom probija protivničke redove, napravio je veći broj šansi, ali realizacija mu nije na pravoj razini. Čeka se kad će neki njegov projektil završiti u mreži.

OSCAR 7,5

Scolarijev ljubimac bio je dobar s Hrvatskom, kasnije to nije potvrđivao na takva način. Čak niti s Kolumbijom, što je bila najbolja utakmica koju je Brazil odigrao na ovom prvenstvu. Ostao je dužan, je li taj koji će nadoknaditi Neymara?

WILLIAN 7,5

Igrao dosad samo 39 minutu u tri utakmice, ali on je dribler kojeg se uvijek treba čuvati. Lakša ozljeda nije problem, predestiniran je da zamijeni Neymara. Brazilci prizivaju da bude kao Amarildo 1962. godine. Ili još bolje Garrincha!

FRED 6,5

Ako ne računamo utakmicu s Kamerunom gdje je dao gol za 3:1, što nije presudno utjecalo na rezultat, i kazneni udarac s Hrvatskom, koji je bio vrlo važan, Fred je jako malo napravio. Može li se iskupiti danas?

UKUPNO 80 BODOVA. UKUPNA VRIJEDNOST MOMČADI: 240,5 MILIJUNA EURA!

NJEMAČKA

NEUER 9

Niti jedan golman nije savršen je svaki ponekad primi gol koji je mogao obraniti, ali Manuel Neuer je ovog časa svjetski vrh. Na SP-u brani sjajno, čime se samo nadovezao na ugled i klasu poznatu od prije.

LAHM 8

Dugo su mediji napadali Löwa zašto ga stavlja u vezni red kad u njemu ima najboljeg desnog braniča na svijetu. Poslušao je u četvrtfinalu, a koliko Lahm vrijedi, ma gdje da ga se stavi, ne treba lamentirati.

BOATENG 6,5

On ili Mertesacker, zapravo je isto, na tom mjestu su slabiji. Nešto je okretniji od stopera Arseanal i zato je stekao prednost. Solidan, ne i vrhunski, niti u Bayrenu niti u reprezentaciji nije na razini najboljih.

HUMMELS 8

Jedan od najboljih stopera svijeta imao je neke pogreške u Brazilu, opet iskustvo i znanje nisu upitni. On će se boriti s Fredom, ali i paziti da vješte igrače domaće momčadi koji će se ubacivati iz drugog plana.

HÖWEDES 6,5

Odrađuje relativno koretno, no lijevi branič je problem i Elfa. Kao stoper, što mu je pravo mjesto, drži se uglavnom pozadine, zato je Njemačka u napadu zakinuta za njegova češća pridodavanja. A i nema osobit centaršut, niti je posebno brz.

SCHWEINSTEIGER 7,5

Bolji status ima u reprezentaciji nego u klubu. Kod Löwa je standardan, cijelo prvenstvo vrlo dobar, iako ne spektakularan. Kad bi više prijetio udarcima uz daljine, što je nekad jako dobri činio.

KHEDIRA 7

Malo je igrao u Realu zbog ozljede, međutim hvata formu. Nakon što je Lahm vraćen na braniča ima mjestu u sastavu. Poznate se njegove vrline, rastrčanost, borbenost, defenzivna pravovremenost, još nije dovoljno opasan po gol rivala.

KROOS 8

Vrlo bitan u građenju igre i pokrivanju sredine terena. Kako govore mediji novo pojačanje Reala. Jedan od onih od kojih se traži da otključaju domaću bravu, ali i da se nametnu posjed lopte za Njemačku. Oko čega će biti velika borba.

ÖZIL 7,5

Smanjili smo mu ocjenu u odnosu na rejting koji ima jer nije u pravom izdanju. Ne, još uvijek to nije Özil kakvog pamtimo iz Južne Afrike, ili recimo kad je došao u Arsenal. Gol Alžiru to nije promijenio.

PODOLSKI 6,5

Daje mu izbornik šansu zbog lijeve noge, ali dugo već nismo vidjeli nešto impresivno od njega. Pokušat će iskoristiti slabosti koje Brazil ima na desnoj strani obrane, duel njega i Maicona bit će podsjećanje na vremena kad su bolje kotirali.

MÜLLER 8

Dao četiri gola, najbolji je strijelac Elfa, međutim bolje snalazi iz drugog plana. Čini se da će opet biti prvi napadač jer izbornik Njemačke nije zadovoljna prezentacijama Klosea. Svestran i s brojnim rješenjima.

UKUPNO 82,5 BODA. UKUPNA VRIJEDNOST MOMČADI: 326 MILIJUNA EURA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:45