ČUDNI UREDSKI PROSTORI

UKLETA ZGRADA GOOGLEA Tko god joj se približi, zbog statičkog mu se elektriciteta digne kosa na glavi

 YouTube / YouTube

Google u Londonu upravo gradi novo poslovno središte vrijedno milijardu funti. U međuvremenu, nekih 2.500 zaposlenika Googlea u Londonu radi na nekoliko lokacija. Jedna od njih je uredska zgrada u ulici St. Giles High, nedaleko Tottenham Court Roada.

Upravo je ova zgrada na glasu kao 'ukleta' zbog pojave misterioznog statičkog elektriciteta koja kod nekih prolaznika izaziva veliku nelagodu.

Neobično polje statičkog elektriciteta prvi je početkom godine prijavio jedan korisnik na Redditu. Rijetki su mu vjerovali, ali ovih je dana dobio potvrdu neobičnog fenomena.

Naime, slučajni prolaznik Simon Legrand zapazio je kako mu se kosa doslovno diže na glavi dok prolazi pored Googleove zgrade. Izvadio je svoj pametni telefon i snimio neobjašnjivi fenomen.

Legrand u videu priča kako može osjetiti 'elektricitet' na glavi te dodaje: 'U redu, ovo ovdje je zraka statičkog elektriciteta, odmah pored zgrade Googlea'.

'Ući ću unutra, a moja kosa će se uspraviti', najavljuje Simon.

Dok Simonov prijatelj pomiče pametni telefon kako bi snimio zgradu, začuje se jako zujanje pa psovke. Udar statičkog elektriciteta iz mobitela prekida snimanje, a Simon opisuje što se dogodilo: 'Ispočetka, nije nas ozlijedilo, nego iznenadilo'.

'No, tada se zujanje pojačalo, moj telefon je počeo pucketati i prestao je snimati. Prijatelj je doživio popriličan strujni udar dok je držao telefon visoko iznad glave kako bi snimio zgradu.'

Google je odbio komentirati neobični fenomen, a internetske zajednice bruje o mogućim razlozima statičkog elektriciteta na tako neobičnom mjestu. Neki tvrde da je za to kriva loša konstrukcija, drugi krive loše izvedene instalacije, treći spominju neobične eksperimente koji se odvijaju u samoj zgradi.

Što god bilo, sigurni smo da u Googleu ne mogu dočekati završetak radova na novom poslovnom središtu i selidbu iz 'uklete' zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 14:43