PRAKSA, NE TEORIJA

UGLEDNI SEKSOLOZI OTVORENO PRIZNALI, IZNIJELI VLASTITA ISKUSTVA Pet savjeta koje i oni koriste u krevetu da bi dosegli vrhunac

 iStock

Najgori su oni savjeti koji se ne daju potkrijepiti činjenicama, a još su gori ako dolaze od ljudi koji o temi raspredaju samo u teoriji dok u praksi ni sami ne primjenjuju vlastite savjete. Ista je stvar sa seksualnim iskustvima i erogenim zonama.

Zato su novinari stranice Marie Claire kontaktirali stvarne seksualne stručnjake i seksologe te ih tražili savjete kako oni dosežu orgazam s partnerom. A ako oni ne znaju, tko bi onda trebao znati?

Ovo je pet njihovih savjeta koje biste vjerojatno trebali poslušati…

1. Ne zaboravite puse

‘Ovo je tako jednostavno, a nužno - svakog jutra poljubim muža prije nego što ode iz kuće na posao. Istraživanja su pokazala da to, kao i poljubac prije spavanja, ima vrlo pozitivan učinak na vezu generalno i sjajan je način da ostanete nježni i povezani čak i kad za to nemate vremena. Sa seksualne strane intimnost vam tako ostaje na pameti i pomaže daljnjim akcijama u krevetu’, kaže seksologinja i doktorica znanosti Yvonne K. Fulbright.

2. Posjetite zajedno sex shop

‘Otkrila sam da mi je jedan od najboljih načina za osvježavanje seksualnog života kupovina novih proizvoda. To uzburka strasti, a svi znamo da je to ključ dugotrajnog i ispunjenog seksualnog života, i partneri se uzbude uopće oko same činjenice da će isprobati nešto novo, neovisno radi li se o novom lubrikantu ili vibratoru’, napisala je seksologinja Emily Morse.

3. Koristite ruke

‘Ne zaboravite masturbirati čak i ako imate partnera. Uživajte u solo seksu što češće, ne samo da je zdravo, već će vam poboljšati raspoloženje, a i jednostavno je ugodno’, kaže Joan Price, autorica knjige ‘The Ultimate Guide to Sex After 50: How to Maintain–or Regain!–a Spicy, Satisfying Sex Life’

4. Pospremite stan

‘Stvorite si okruženje u kojem nema stresa i maknite sve što bi vam moglo odvući pažnju. Ja počistim, ugasim televiziju, stišam mobitel, isključim računalo pa čak i okrenem sat prema zidu da ne vidim koliko je sati. To pomaže u otpuštanju endorfina’, rekla je Ava Cadell, doktorica znanosti i autorica knjige ‘NeuroLoveology, the Power to Mindful Love and Sex’.

5. Nemojte se fokusirati na orgazam

‘Nije sve uvijek vezano uz orgazam. Neizmjerno je zadovoljstvo osjećati se poput seksualne božice u spavaćoj sobi. Moja partner i ja počinjemo uobičajeno, mazimo se, ljubimo ili si pružamo senzualne masaže. Ima nešto neopisivo intimno u dodirivanju partnera na sve te različite načine. Istražujte njegovo/njezino tijelo radi svojeg zadovoljstva. Naravno, sve će te aktivnosti vjerojatno dovesti do seksa i orgazma, no i one same po sebi me ispunjavaju zadovoljstvom. Vrlo je umirujuće saznanje da možete uživati u seksu s orgazmom ili bez njega’, kaže Megan Stubbs, seksologinja i stručnjakinja za veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:21