OPSJEDNUTA PROMJENAMA

UGLEDNA SVEUČILIŠNA PROFESORICA IMA NOVO IME Abcdefg Hijklmn Opqrst Uvwxyz je do jučer bila potpuno nepoznata...

Učiteljica koja gaji veliku strast prema fetišističkoj odjeći s nacističkim obilježjima promijenila je svoje ime tako da ono sada sadržava sva slova engleske abecede.

Ova 36-godišnjakinja koja živi u glavnom gradu Kolumbije, Bogoti, redovito mijenja svoje ime - a prije ove posljednje izmjene bila je poznata pod imenom Ladyzunga Cyborg.

I sama je svjesna da ovi njezini postupci izazivaju začuđene reakcije okoline i da službenici koji joj izdaju dokumente podižu obrve svaki put kada vide njezin novi zahtjev, no ne odustaje. Zbog izmjene imena u Abcdefg Hijklmn Opqrst Uvwxyz vodila je najveću bitku s vlastima dosad.

Ova bitka trajala je pune dvije godine.

Abcdefg Hijklmn Opqrst Uvwxyz je, pored toga što je učiteljica, i modna kreatorica. Njezina strast prema fetišističkoj odjeći i sadomazo ritualima potiču je da, kako kaže 'konstantno redefinira samu sebe, pa u sklopu tog procesa ima potrebu i za mijenjanjem imena'.

'Mijenjam ime tako da ljudi ne bi znali da sam to ja. To ne znači da nisam bila zadovoljna prethodnim imenom, već samo želim svaki put iznova proživjeti taj element iznenađenja', kaže ona.

Gospođa Uvwxyz je inače uspješna profesorica na čak tri sveučilišta u Bogoti u kojima predaje umjetnost i fotografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 01:16