GOLEMI GLODAVAC

UDOMAĆIO SE U KUHINJI Čudovišni štakor velik 40 centimetara izludio švedsku obitelj

 Justus Bengtsson-Korsås

Švedska obitelj Bengtsson-Korsås doživjela je nesvakidašnji šok kada je otkrila da je kućni miš kojeg se njihova mačka bojala zapravo čudovišni štakor.

- Mislili smo da se radi o malom mišu, no onda smo zaključili da radi preveliku buku - kazala je Signe Bengtsson iz Stockholma za The Local.

Njezini strahovi potvrđeni su kad je nakon par dana išla iznijeti smeće i ugledala golemog štakora kako jede ostatke hrane ispod sudopera.

- Ogromno čudovište bilo je u kanti za smeće. Bila sam užasnuta. Nisam vjerovala da takvo što postoji. Skočila sam na kuhinjski stol i počela vrištati - kazala je.

Njezin suprug Erik Korsås tada nije bio kod kuće i nije joj vjerovao kad ga je nazvala da mu kaže što se događa.

Dok je Erik bio na putu, obitelj je u velikom luku zaobilazila kuhinju kako se ne bi ponovno susreli, kako su kazali, sa štakorom iz pakla.

- Kad sam došao kući, štakor se već bio toliko udomaćio da je sjedio ispod kuhinjskog stola. Pregrizao je cijevi perilice za suđe i prouzročio malu poplavu - kazao je Erik.

Obitelj je pozvala deratizatora koji je postavio klopke i dan poslije veliki je glodavac bio mrtav.

- Nije umro odmah kad je upao u zamku, no povukao se ispod biljke, tamo zapeo i ugušio se - kazao je i dodao: - Izgledao je kao da je u dobroj formi, a i njegovo krzno je bilo dobro. Mačka tjedan dana nakon toga nije htjela ući u kuhinju.

Izmjeren od nosa do početka repa imao je 39.5 centimetara.

Štakor je do stana došao kroz podrum grizući zidove i drvo, objasnili su deratizatori, koji su kazali kako nikad nisu vidjeli većeg štakora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 16:46