ŠTETA 280 TISUĆA KUNA

Učenica pozvala školske kolege na tulum preko Facea: Čak 800 pijanih tinejdžera razvalilo joj kuću!

Maloljetnici su napravili rupe u stropu, pošarali zidove, razvalili vrata, uništili klavir, prevrnuli pokućstvo...
 AFP PHOTO / LEON NEAL

Oko 800 tinejdžera pojavilo se u petak navečer na vratima doma Sarah Hine (14) u engleskom gradu Billericay.

Pijani maloljetnici, koje Sarah većinom nije poznavala, napravili su rupe u stropu, pošarali zidove njezine kuće, razvalili vrata, uništili klavir, prevrnuli pokućstvo - iako je njezina majka (56) bila prisutna kako bi 'pazila da ne dođe do nevolja'.

Oni koji nisu stali u trosobnu kuću, bili su na ulici. Policija je stigla na mjesto nereda nešto prije 21 sat kako bi rastjerala masu nakon što su se bijesni susjedni požalili.

- U ulici je bilo na stotine ljudi spremnih napraviti kaos.

Sve je počelo kada je Sarah pozvala 30-ak svojih školskih kolega na tulum kako bi ranije proslavili njezin 15. rođendan.

Na Facebooku je napisala sve detelje te svoju adresu: - Hoćete li mi napokon prestati govoriti kako će moja kuća izgledati nakon ovog tuluma... Živi se samo jedanput!

Njezina majka Esther otkrila je kako je ignorirala profesore koji su prije dva tjedna vidjeli 'otvorenu pozivnicu' na Facebooku te ju upozorili da bi moglo doći do problema.

- Kazala sam roditeljima da ću ja biti prisutna i sve držati pod nadzorom - priznala je te dodala: - Na tulumu nije trebalo biti alkohola, no policija me obavijestila da su pronašli nevjerovatnu količinu pića.

Kazala je i kako osiguranje neće platiti štetu procjenjenu na 30 tisuća funti (oko 280 tisuća kuna) jer su mladi bili u pravilu pozvani u kuću.

- U šoku sam. Zašto bi nešto ovakvo napravili?

Unatoč šteti, majka svoju kćer neće kazniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:25