ŠOKIRAO OBITELJ ŽRTVE

UBOJICA NA FACEBOOKU U ćeliju prošvercao smartphone pa objavljivao slike s proslave rođendana

 Facebook

Zatvorenik Liam Whitnell (31), koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva, uspio je prevariti strogi zatvorski sustav objavljujući na Facebooku fotografije s proslave svog rođendana.

Na popularnu društvenu mrežu objavio je fotografije torte, kebaba i koji su mu dostavljeni, kao i sliku cimera dok poziraju s pametnim telefonima.

Zaposlenici najvećeg strogo čuvanog britanskog zatvora Wandswortha, zbog ovog slučaja su se toliko uzbunili da su natjerali Facebook na suradnju. Naime, kompanija će zatvarati profile zatvorenika ukoliko se budu na njima pojavljivali novi postovi, neovisno o tome hoće li ih sami zatvorenici objavljivati ili netko drugi u njihovo ime.

FOTO: Facebook

Inače, mobiteli su u zatvorima zabranjeni, ali unatoč tome u većini njih se razvilo crno tržište.

U britanskim zatvorima se zbog krijumčarenja raznoraznih predmeta koriste stroge sigurnosne mjere prevencije koje uključuju i neke tehnologije poput rendgena, detektora metala, nadzorne kamere.

FOTO: Facebook

Zatvorenicima koji prekrše pravila redovito se ukidaju privilegije, a nad njima se provode i druge disciplinske mjere.

Ubojica s početka priče je zbog svoje zaigranosti završio u samici, kao i njegovi kolege, a povodom ovog događaja oglasila se njegova sestra.

FOTO: Facebook

- Liam više nikada neće slaviti rođendan ili pojesti kebab - izjavila je za The Sun.

Glasnogovornik zatvora je jasno poručio kako niti jedan zatvorenik nikada ne smije posumnjati da se protiv njih neće provesti mjere ukoliko prekrše pravila.

Whitnell je, inače, završio u zatvoru nakon što je 2011. sa svoja tri prijatelja nožem na smrt izbo Kowshara Hussaina. Njega je prijatelj zamolio da umjesto njega preuzme dječju sjedalicu za automobil jer se bojao da će ga Whitnell i kompanija napasti s obzirom da se već ranije potukao s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:41