ZABAVNO BANKROTIRANJE

U NEKIM KUTIJAMA MONOPOLYJA NALAZI SE PRAVI NOVAC! Čak 20,580 eura čeka istinske sretnike

Povodom 80. obljetnice u Francuskoj, Hasbro, najveći proizvođač igračaka na svijetu, u 80 je setova Monopoly novac zamijenio pravim eurima
 AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG

Monopoly, društvena igra kojom smo izluđivali prijatelje i članove obitelji dovodeći ih do bankrota, odavno je izašla iz mode. No, ukoliko je vjerovati Hasbrou, 80 sretnika uskoro bi ponovo moglo uživati u živciranju oko nekretnina i poreza igrajući se s novim Monopoly setom koji ima - pravi novac.

Da, dobro ste pročitali. Kao dio promocije Monopolyja povodom igrine 80. obljetnice u Francuskoj, Hasbro, najveći proizvođač igračaka na svijetu, u 80 je setova Monopoly novac zamijenio pravim eurima. U jednom od tih setova sve će novčanice biti zamijenjene pravima što daje ukupnu vrijednost paketa od 20,580 eura.

Deset setova će imati pet novčanica od 20 eura, dvije novčanice od 50 eura te jednu od 100, to jest ukupno 300 eura. Preostalih 69 setova će sadržavati pet novčanica od 10 eura i pet od 20, ukupno 150 eura.

- Htjeli smo učiniti nešto jedinstveno. Kada smo pitali naše korisnike u Francuskoj, rekli su da žele pronaći pravi novac u svojim Monopoly kutijama - izjavila je Florence Gaillard, brand menadžerica Monopolyja, za The Guardian.

Setovi igre u prodaju su pušteni u ponedjeljak i gotovo ih je nemoguće prepoznati od običnih pakiranja Monopolyja, Monopoly Juniora te ostalih verzija igre.

Originalna verzija nastala je kao adaptacija igre "The Landlord's Game" koju je 1903. osmislila Elizabeth J. Magie Phillips. Parker Brother 30-ih godina prošlog stoljeća pokreću proizvodnu Monopolyja koji je do sada prošao cijeli niz dorada. Trenutno je dostupan u 111 zemalja i čak 43 jezika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33