ZRAČNI NAPAD

TRENER ČILEA UZ GOMILU PSOVKI PREKINUO TRENING 'Vidite taj helikopter? To su Brazilci!'

(From L-R) Chile's midfielder Felipe Gutierrez, Chile's midfielder Arturo Vidal and Chile's defender Gary Medel celebrate after winning their Group B football match against Spain in the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
 MARTIN BERNETTI / MARTiN BERNETTi

Čileanska reprezentacija, koja će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, prekinula je trening nakon što je brazilska TV postaja Globo iz helikoptera snimala njihove akcije.

Kada je čileanski izbornik Jorge Sampaoli uočio 'špijune' uz psovke je prekinuo trening. Vodstvo Čileanskog nogometnog saveza cijeli je slučaj prijavilo Fifi, te zatražilo službeno objašnjenje od tv postaje. "Ovo je nedopustivo. Brazilci su snimali naš trening iz zraka," ljutili su se Čileanci. Nakon više od sat vremena pauze trening je nastavljen.

Brazil i Čile će odmjeriti snage u susretu osmine finala 28. lipnja u Belo Horizonteu. Na špijuniranje su se žalili i Francuzi nakon što su tijekom treninga uočili male bespilotne letjelice. Mala bespilotna letjelica (dron), koja može biti i kućne izrade, letjela je u kampu u Ribeirao Pretu, gdje su francuski reprezentativci odrađivali posljednji trening uoči utakmice protiv Hondurasa.

- Očigledno se dronovi koriste sve više i više. FIFA istražuje cijeli slučaj, no teško se posljednjih dana izboriti za privatnost, kazao je francuski izbornik Didier Deschamps.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:01