GDJE SE ZABAVITI

TOP 10 klubova Sjeverne i Središnje Hrvatske

Siscia Jazz Club jedno je od kultnih mjesta za provod uz dobru glazbu

1. Papa’s Bar

Šetalište dr. Franje Tuđmana 1, Karlovac

Jedan od najpopularnijih barova u gradu na četiri rijeke, Papa’s bar, nadomjestak je staroj gradskoj kavani kakve u Karlovcu nema. Muza tijekom uređenja bio je glasoviti Ernest Heming-way pa prostor odiše “starošću”. Predmeti iz piščeva vremena i detalji iz života protkani su barom. Kako se u sve to uklapa klupska glazba, DJ-i i glazbenici koji nastupaju uživo? Odlično! Papa’s je vikendima već godinama karlovačko mjesto broj 1 za izlaske.

2. Buddha Bar

Šetalište dr. Franje Tuđmana 13, Karlovac

Buddha bar omiljeno je okupljalište urbanih Karlovčana. Petkom su obavezne žive svirke rock-bendova, a subotom partyji na kojima glavnu riječ drže DJ-evi. Velika terasa naslonjena na park po danu je savršeno mjesto za ispijanje kava, a u večernjim satima u ljetnim mjesecima tamo su večeri gitare i živa glazba na otvorenom. Za ljubitelje rocka i romantičare - savršeno.

3. River Pub

Preradovićeva 10, Karlovac

Prijašnjih godina River je bio glavno okupljalište rokera u Karlovcu i tamo su nastupili svi koji barem nešto znače na domaćoj rock-sceni. Posljednjih godina u svoj su program u Riveru uveli i tamburašku glazbu, što se pokazalo pogotkom. River je u centru Karlovca i naslonjen je na rijeku Kupu.

4. Lounge & Coctail bar Mea Culpa

Ivana Padovca 1, Varaždin

Mea Culpa je smještena u staroj gradskoj jezgri s terasom na najljepšem varaždinskom trgu, Trgu Miljenka Stančića, s koje puca pogled na Stari grad. U ponudi je više od 180 raznih koktela, a svaki petak i subotu organiziran je klupski program.

5. Caffe bar i noćni bar Macuba

Zagrebačka 87, Varaždin

Jedno od omiljenih mjesta za izlazak vikendom. U Macubi redovito gostuju velika glazbena imena house glazbe iz Hrvatske i inozemstva, a klub često daje priliku i mladim glazbenicima da pokažu svoj talent.

6. Caffe bar Lavra

Gajeva 17, Varaždin

Omiljeno mjesto za izlazak varaždinskih alternativaca, rokera, umjetnika i boema. Petkom i subotom glazbu puštaju rock DJ-evi, a tijekom tjedna svoje uratke predstavljaju demo-bendovi i singer-songwriteri.

7. Soho Bar

Trg Miljenka Stančića 1, Varaždin

Klub s prekrasnim pogledom na varaždinski Stari grad. Petkom i subotom organiziraju se partyji uz domaću i stranu rock-glazbu te house.

8. Caffe bar Zrinski

Strossmayerova 7, Čakovec

Savršeno isprogramiran za pijuckanje kave ili pivice, caffe bar Zrinski u večernjim satima nerijetko iznenadi dodatnim programom, glazbenim večerima uz DJ-a. Malen i ugodan kafić, gdje “svi znaju tvoje ime” i na čijim se visokim stolicama pivo ispija ko od šale.

9. Caffe bar i noćni bar Arcus

Strossmayerova 8, Čakovec

Caffe bar Arcus u centru Čakovca za mlade željne zabave dosad se pokazao kao vjeran prijatelj. Osim mjesta za dnevno piće na jednoj od njegovih dviju terasa, Arcus se prometnuo i u mjesto za noćne izlaske. Izbor glazbe zadovoljit će svakoga, pogotovo one koji vole rock, pop i elektroniku.

10. Disco club Dijana

Zrinsko-Frankopanska 14, Čakovec

Smješten u zgradi Hotela Park, nasuprot parka kod dvorca Zrinskih, disco club Dijana mjesto je u koje navraćaju noćne čakovečke ptice. Klub je otvoren 2008., a kako ističu vlasnici, namjera im je bila u sadašnjost prenijeti duh nekadašnje, legendarne Dijane koje se sjećaju Čakovčani svih dobi.

11. Zuma lounge & night bar

I. Mažuranića 5, Bjelovar

Zuma lounge&night bar jedini je klub takve vrste u Bjelovaru, otvoren prije nekoliko godina. Bar je veoma popularn među bjelovarskom mladeži, što zbog neobičnog i profinjenog uređenja, što zbog velike glazbene ponude koja uključuje gostovanja brojnih DJ-a.

12. Caffe Bar Mario

Augusta Šenoe 33, Bjelovar

Klub Mario, vlasnika Marija Pajića, kultno je bjelovarsko okupljalište ljudi ponešto alternativne provencijencije. Uz domaću zabavnu i rock-glazbu, u Mariju su česte svirke uživo, što novih bendova, što stalnog postava.

13. Havana Club Bjelovar

Ulica Matice hrvatske 13, Bjelovar

Kako mu i ime kaže, Havana Club Bjelovar noćni je klub i caffe bar uređen s kubanskim štihom, a u svojoj ponudi ima brojna egozotična pića i koktele. Klub je omiljeno okupljalište Bjelovarča-na preko tjedna (posebice četvrtkom), a vikendom uvijek gostuju DJ-i i bendovi.

14. Siscia Jazz Club

Rimska ulica bb, Sisak

Redovitim koncertima te poznatim Siscia Open Blues and Jazz Festivalom klub privlači mnoštvo gostiju, poklonika dobre glazbe.

15. Default

Dr. Ante Starčevića 13, Sisak

Ponudu temelji na gostovanjima vodećih hrvatskih gla-zbenika alternativne scene, a ima i prelijepu terasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:50