PROBLEMI UOČI NJEMAČKE

TKO UMJESTO NEYMARA? Upadaju Willian ili Bernard, a Scolari razmišlja i o sustavu s dva (osporavana) napadača

 AFP

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Luiz Felipe Scolari imat će velikih problema u sastavljanju momčad za polufinalni ogled protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu, koji će se igrati u utorak u Belo Horizonteu od 22 sata, jer neće moći računati na dvojicu svojih najboljih igrača u dosadašnjem tijeku natjecanja, napadača Neymara, te braniča i kapetana Thiaga Silvu.

Neymar će propustiti samu završnicu SP-a zbog frakture kralješka koju je zadobio u završnim minutama četvrtfinalnog susreta u kojemu je Brazil pobijedio Kolumbiju sa 2-1 , dok je Thiago Silva u tom dvoboju dobio drugi žuti karton.

Kada je u pitanju zamjena za Neymara, Scolarijeve opcije su ograničene. Dosada je brazilski izbornik igrao s jednim isturenim napadačem, Fredom, kojega je ponekad mijenjao Jo, dok je Neymar igrao na poziciji polušpice. U novonastaloj situaciji Scolari bi se mogao odlučiti zaigrati s dva igrača u vrhu napada, Fredom i Joom, pa bi u tom slučaju Hulk i Oscar sa svojih dosadašnjih krilnih pozicija postali klasični vezni igrači, druga mogućnost je postavljanje Fernandinha u ofenzivniju poziciju od one koju je igrao dosada, a u tom bi slučaju njemu leđa čuvali Paulinho i Luiz Gustavo, dok je treća opcija ubaciti nekog od igrača s klupe na Neymarovo mjesto.

Kao moguće zamjene za Neymara figuriraju Bernard i Willian. Mladi Bernard (21) je dosada odigrao samo 66 minuta na ovom SP ušavši kao zamjena u susretima protiv Meksika i Hrvatske u skupini, dok je Willian (25) na terenu proveo još manje, samo 39 minuta ulazivši s klupe protiv Meksika, Kameruna i Čilea.

"Kada bih se trebao kladiti, rekao bih da će priliku dobiti Willian", izjavio je Carlos Alberto Torres, koji je 1970. godine kao kapetan brazilske reprezentacije podigao pehar namijenjem svjetskim prvacima.

No, brazilski igrači znaju da u polufinalu neće moći računati na genijalnost svog najboljeg igrača, već će do pobjede morati momčadskom igrom.

"Neymar će nam nedostajati, ali protiv Kolumbije smo odigali dobru utakmicu. Tko god zamijeni Neymara, mora biti dio momčadi koja će svladati Njemačku", rekao je Oscar.

Što se tiče zamjene za 'požutjelog' Thiaga Silvu, tu je situacija sasvim jasna - ulazi Bayernovac Dante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:43