UVIJEK UZ VLASNIKA

TKO KAŽE DA PAS NIJE ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ? Ova snimka raznježila je sve koji su je vidjeli

Ovaj odani pas dokazao je svom vlasniku da ga naprosto bezgranično voli
 Screenshot

Ovaj odani pas dokazao je svom vlasniku da ga bezgranično voli nakon što je bez prestanka trčao za vozilom hitne pomoći koja je njegovog najboljeg prijatelja prevozila u bolnicu u brazilskom gradu Goiana.

U očajničkom pokušaju da ne izgubi iz vida vozilo, pas je vrludao malo po cesti malo po pločniku, a njegov je uporni pokušaj da dođe do vlasnika snimio je zadivljeni medicinski tehničar u retrovizoru.

Za nekoliko minuta pas je stigao Hitnu, i gotovo ostao bez daha, pa se ekipa sažalila i pustila ga u kola.

Bolničar Celiomar Ferreira do Couto (42) kazao je kako su svi bili dirnuti ljubavlju koju je pas pokazao prema vlasniku, inače beskućniku.

- Radim ovaj posao već 19 godina i nisam nikada vidio išta slično. Nekad se nađemo na mjestu nesreće gdje su i ljubimci, no presramežljivi su da bi nam se približili i najčešće pobjegnu - kazao je Couto.

Na snimci se čuje bolničar kako pita kolegu dok gledaju psa kako trči: 'Zar se nije već umorio?', a onda je psu doviknuo kroz prozor: 'Idi kući. Idi i odmori se, odustani.'

No pas ga nije poslušao, a oni su ga nagradili tako što su ga pustili u vozilo.

- Nismo mogli vjerovati koliko je dobro odgojen. Sjedio je tiho i strpljivo kraj vlasnika. Nije ni jednom zalajao. Čovjek je bio malo u nesvijesti, malo se budio, no mogao je vidjeti da je njegov prijatelj kraj njega.

Kad su stigli u bolnicu, vlasnik koji je dobio epileptični napad je smješten na nosila na kolicima, a privrženi pas ponovno je sjeo strpljivo uz njega.

- Nažalost, nisam uspio saznati što se poslije dogodilo sa psom i vlasnikom, no ovo mi je dalo vjeru u ljubav između ljudi i pasa - rekao je Couto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:33