I ŽIVOT ZA GADGETE

Tinejdžer iz Kine prodao bubreg za 1900 dolara kako bi kupio iPad2 i iPhone

Kupce je našao putem interneta, a operirali su ga u unajmljenoj sobici

Tinejdžera iz Kine toliko su opčinili, za njega preskupi, iPad2 i iPhone da je prodao jedan bubreg kako bi si ih priuštio, piše Daily Mail .

Xiao Zheng samo je jedan od mnogih 17-godišnjaka diljem svijeta koje se bombardira skupocjenim i "cool" stvarima koje ne mogu imati. No, ovaj je Kinez u očaju učinio nešto što je zgrozilo mnoge.

Na internetu je pronašao oglas u kojemu se za bubreg nudi 20 tisuća juana (oko 1900 dolara) te se odmah javio i dogovorio posao. Operacija je obavljena 28. travnja u sobici napuštene tvornice u gradu Chenzhou i nakon tri dana Zheng je pušten kući.

Odmah si je kupio gadgete koje je želio, ali time je samo pobudio sumnju svoje majke, koja je nakon kratkog ispitivanja otkrila na koji je način mladić stigao do toliko željenih stvarčica. Naravno, zgrozila se i obavijestila policiju, koja nije uspjela ući u trag trojici muškaraca koji su obavili operacijski zahvat.

A niti mjesec dana od kupovine skupocjenih stvarčica Zheng je požalio jer su zdravstvene komplikacije koje osjeća sve konstantnije i ozbiljnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:33