SAVRŠENA ITALIJA

SVJETSKI REKORD Pirlo & Co. protiv Engleza imali nevjerojatnih 93,2% točnih dodavanja!

Italija je zabilježila nevjerojatnih 93,2 posto točnih dodavanja u 2:1 pobjedi nad Engleskom u Manausu. Od 1966. godine otkako se ta statistika vodi na Svjetskim prvenstvima, niti jedna reprezentacija nije imala tako visok postotak.

S igračima kao što su Andrea Pirlo, Marco Verratti i Daniele de Rossi kao kontrolori u sredini terena, možda i nije tako čudno što su ostvarili. Talijanski maestro Pirlo dodao je točno 108 od 113 lopti, De Rossi 99 od 105. Najbolji čovjek Engleske u tom segmentu bio je Steven Gerrard sa 62 od 67, dakle, prilično je zaostajao u kontaktu s loptom.

Ukupno je momčad Cesarea Prandellija imala točnih 561 od 602 pokušaja, a onaj najljepši, koji je doveo do pogotka Claudija Marchisija, čak se i ne vodi kao dodavanje. Tada je Pirlo pustio loptu kroz noge i prevario Daniela Sturridgea.

S obzirom na takvu točnost, uopće ne čudi da je puno engleskih igrača padalo na travu i žalilo se na grčeve. Uglavnom su trčali u prazno. Verrati je, na primjer, ostvario 93,9 posto točnih dodavanja prije nego umjesto njega ušao Thiago Motta i u pola sata nije imao krivo dodavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:09