TEŠKO DJETINJSTVO

SUAREZ ĆE OPET UGRISTI! Stručnjaci: 'Potrebna mu je psihološka pomoć. Ima mračnu stranu i ranjiv karakter'

 AFP

Luisu Suarezu je potrebna psihološka pomoć, tvrde britanski psiholozi koji ovih dana analiziraju „divlje ponašanje“ urugvajskog reprenzentativca, inače napadača engleskog kluba Liverpool. Podsjetimo, u utorak tijekom utakmice između Urugvaja i Italije, Luis Suarez ugrizao je Giorgija Chiellinija što je diljem svijeta izazvalo raspravu o problematičnom psihološkom profilu mladog urugvajskog nogometaša.

- Ugriz je čin koji pokazuje da je neka osoba frustrirana i pod stresom te lako gubi kontrolu – analizirala je u Telegraphu dr. Saima Latif. Sportski psiholog dr. Thomas Fawcett tvrdi kako je Suarez talentiran nogometaš, ali vrlo ranjiv u intezivnim situacijama.

– Utakmice između Italije i Urugvaja uvijek su takve da podižu tenzije – rekao je Fawcett koji je već prošle godine analizirao Suareza. Kada je u travnju 2013.godine, Suarez ugrizao Branislava Ivanovića, Fawcett je upozorio kako će urugvajski napadač to ponovno učiniti u nekoj napetoj situaciji.

Dr. Fawcett korijene Suarezova ponašanja vidi u njegovu djetinjstvu. Rođen 1987. godine u gradu Salto 500 kilometara od Montevidea, Luis Suarez odrastao je u siromašnoj obitelji koja je brojala sedmero djece. Kad mu je bilo sedam godina, njegovi roditelji preselili su se u Montevideo gdje su dobili posao. No, mali Luis odbijao je preseliti se i inzistirao je na ostanku s bakom. Naposljetku je popustio, a privikavanje na život u urugvajskoj prijestolnici nije mu bilo jednostavno. Kada je Luis imao devet godina, njegovi roditelji su se rastali što ga je duboko pogodilo. Postao je buntovnik.

- Formativne godine u razvoju ljudi doprinose njihovoj osobnosti. Pogledate li njegovu povijest, spoznat ćete da je Suarez imao teško odrastanje tijekom koga se morao boriti za opstanak. Naučio je preživjeti na asfaltu – rekao je dr. Fawcett koji tvrdi da je ponašanje Luisa Suareza vrlo predvidljivo.

- Suarez ima mračnu stranu i ranjiv karakter. Iako je i Liverpoolu radio na svome oporavku, ponovno se vratio u staro stanje – zaključio je Fawcett.

GLAVNI TAJNIK FIFA-e 'Suarez mora na liječenje'

RIO DE JANEIRO - Urugvajski napadač Luis Suarez mora se liječiti jer očito im veliki problem, izjavio je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

Suarez je ugrizao za rame Talijana Giorgia Chiellinija,te je dobio drakonsku kaznu od četiri mjeseca zabrane igranja nogometa i devet međunarodnih utakmica suspenzije.

"On mora na liječenje. On očito ima problem koji mora sam riješiti jer jednom je možda slučajno, no ugristi čak triput je bolest. Kažnjen je zato što mora ostalima biti primjer da ovakvo izvrnuto ponašanje FIFA neće dopustiti", kazao je Valcke.

Suarez je već napustio Brazil, a tijekom izdržavanja kazne neće imati pristup stadionima. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:42