TRAGIČAR UTAKMICE

STOPER OD 50 MILIJUNA EURA David Luiz je 'sudjelovao' kod šest pogodaka Njemačke!

Pokazala se točno prognoza da je izostanak Thiaga Silve veći hendikep nego Neymarov. Tješili su se Brazlci da imaju Dantea, čovjeka koji kruh zarađuje u Bayernu i koji se s Bavarcima naosvajao trofeja. Međutim, Dante nije Silva, stoper PSG-a je kapetan u pravom smislu te riječi. Vođa na terenu i u svlačionici, njegova se bespogovorno sluša, on je produžena ruka Felipea Scolarija. Taktički savršen, ravna defenzivnom linijom savršeno.

Njega je u svemu tome trebao odmjeniti David Luiz, novi mu suigrač u Parizu. No, osim kapetanske vrpce Luiz ništa nije pokazao. Kao i svi Brazilci i on je bio najodlučniji bio u trenutku kada je svirana brazilska himna. Izgledalo je tada da je Selecao spreman za boj, međutim, ta odlučnost raspršila se kao mjehur već u 13. minuti, tada je Luiz zaboravio na Müllera, a bavarski stroj za golove zahvalio se svojom petom egzekucijom. Samo sedam minuta kasnije pobjegao mu je i vremešni Klose i ispisao povijest. Napadač poljskih korijena od jučer je najbolji strijelac Svjetskih prvenstava, nema slađeg nego preuzeti rekord od Ronalda u njegovoj domovini. Nisu to bili jedini kiksovi, Luiz je izgledao kao početnik, a najgore od svega bile su njegove duge lopte koje su u pravilu promašivale svoj cilj za nekoliko metara. Na kraju se pokušao i obračunati s Müllerom, srećom brzo je shvatio da to stvarno nema smisla.

PSG je dao čak 49,5 milijuna eura, Mourinho se nije ni pokušao boriti za njega, Portugalac je svjestan da je David Luiz odličan, ali i da je taktički ponekad divlji. Vjerojatno će u PSG-u bolje izgledati, uz njega će biti Thiago Silva, ali 8. srpnja 2014. ostat će mu najveća mrlja u nogometnoj karijeri. Brazil je doživio najveći poraz u povijesti, a sve je krenulo njegovom pogreškom i Müllerovim pogotkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 03:56