NEZAUSTAVLJIV RAST

STIGLI NOVI PODACI Europa Digital s portalima Jutarnji.hr i Net.hr najjača news grupacija u zemlji

Prema najnovijim podacima nezavisnog istraživanja gemiusAudience, portali Europa Digitala čine najposjećeniju online news grupaciju u Hrvatskoj. ED news portale Jutarnji.hr i Net.hr mjesečno posjećuje 1,35 milijuna čitatelja.

Europa Digital ima čak dva news portala među najposjećenija tri u Hrvatskoj, a oba bilježe neprestan rast čitanosti. Ti portali zabilježili su i 40.6 milijuna posjeta, čak 9,29 posto više od prve konkurencije. Broj posjeta ukazuje na vjernost čitatelja koji se neprestano vraćaju na Jutarnji.hr i Net.hr.

U mreži Europa Digitala je i Gloria.hr, najpopularniji ženski portal u Hrvatskoj. Europa Digital nedavno je proglašen najbrže rastućim digitalnim izdavačem u regiji, a u Hrvatskoj je zabilježio godišnji rast posjećenosti od 39,48 posto.

" I ovaj mjesec donio je pozitivne rezultate za portale Europa Digitala, čime je ED postao uvjerljivo najjača grupacija news portala. Net.hr bilježi kontinuirani rast i među top 10 portala ima najveći rast stvarnih korisnika. Službeno su potvrđeni rezultati upornog rada uredništva i tima zaduženog za distribuciju sadržaja, fokusiranog na društvene mreže", komentirao je Sven Čujić, direktor prodaje ED-a.

" To nije kraj jer u 2015. godini očekujte novi i moderniji Net.hr, s još više sadržaja i zabave! Jutarnji.hr stabilno raste kroz cijelu 2014. godinu, a u 2015. godini planira preuzeti vodeće mjesto na popularnoj Gemius ljestvici".

NEZAUSTAVLJIVI RAST

Jutarnji.hr je ujedno i najbolji hrvatski news portal po količini vremena koje korisnici provode na njemu, što potvrđuje kvalitetu sadržaja i ekskluzivnost vijesti. U posljednjih pet godina je najbrže rastući po broju posjetitelja među najpopularnijim hrvatskim portalima i nedavno je oborio rekord posjećenosti privukavši više od 700.000 čitatelja u samo jednom danu.

Otkako je ove godine postao dio mreže Europa Digitala, Net.hr konstantno obara svoje dnevne i mjesečne rekorde posjećenosti. Ovog mjeseca potvrdio je poziciju trećeg news portala u zemlji, zabilježivši više prikaza stranica od sljedeća dva konkurenta zajedno. Urednik portala Dalibor Dobrić izjavio je:

" Net.hr je još jednom zabilježio rast broja čitatelja zbog čega smo vrlo sretni i zadovoljni, jer to pokazuje da čitatelji prepoznaju trud cijele redakcije i tvrtke Europa Digital. Veselimo se daljnjem rastu u svim istraživanjima čitanosti i svojim čitateljima i dalje ćemo svakodnevno dostavljati pravovremene, zabavne i korisne informacije na svjež i inovativan način."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:21