'NISAM ŽELIO KRASTI'

Stavljao miševe u kruh, jogurt i mlijeko pa ucjenjivao proizvođače

Sandi Godec je 'samo' htio nekako doći do novca pa se dosjetio kako ucjenjivati proizvođače. No 'zaradio' je svega tisuću eura
TO GO WITH AFP STORY SCIENCE-US-ANIMAL-RESEARCH by KERRY SHERIDAN(FILES)This November 2, 2006 file photo courtesy of the National Institute on Aging at the National Institutes of Health in Betheda, Maryland shows three mice (L-R from standard to high calorie diets) from a study led by researchers at Harvard Medical School and the National Institute on Aging. Scientists who use monkeys, mice and dogs for research on human diseases fear that the US government is restructuring the massive National Institutes of Health in a way that could slash their funding. As the NIH forges ahead with a plan to speed up the way lab advances are transformed into treatments and cures, animal researchers fear they are being overlooked in the rush to create a new institute devoted to something they already do. AFP PHOTO/NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH/HANDOUT/RESTRICTED TO EDITORIAL USE
 AFP

Nespretni prevarant završio je pred sudom u Mariboru nakon što je otkriveno da je u kruh i jogurte stavljao mrtve miševe i onda pokušavao iznuditi novac uz tvrdnje kako su miševi bili u proizvodu, pišu slovenski mediji.

Riječ je o 36-godišnjem Sandiju Godecu, koji je očito gledao mnogo američkih filmova. Ali jednom mu je plan čak i uspio , a na konto toga zaradio je tisuću eura. No s drugim proizvođačima mlijeka i kruha nije imao sreće, prijavili su ga policiji.

Tako je 2008. godine i uhićen, nakon što je uzeo označen novac od proizvođača koje je krenuo ucjenjivati. Godec je i ranije bio optuživan za sitni kriminal, a pred sudom se opravdao da je jednostavno morao na neki način doći do novca bez da krade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:13