DRAMA U ZAGREBU

'ŠTA ČEKAŠ?! VOZI U PODSUSED' Pljačkaš dvjema ženama upao u automobil i prijetio pištoljem

Split, 240513.U kasnim popodnevnim satima pronadjen je les nepoznate zenske osobe u sumi oko dvjesto metara iznad sjevernih vrata Park sume Marjan.Na fotografiji: policija obavlja ocevid.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

ZAGREB - Vožnju sa svojom majkom u večernjim satima petka zauvijek će pamtiti 29-godišnja Ivana M. u čije je vozilo uskočio lopov koji ju je uz prijetnju pištoljem prisilio da ga odveze do zagrebačkog Podsuseda. Agonija koju su proživljavale vozačica Ivana i njezina majka na suvozačevom sjedalu dok im je sa stražnjeg sa oružjem u ruci prijetio pljačkaš, a koji je zapravo bježao od policije jer je prethodno u Prečkom opljačkao kafić 'Times', trajala je najmanje desetak minuta. Kada istražitelji stave lisice na ruke drskom razbojniku, prijavit će ga kazneno za razbojništvo, ali i za protupravno oduzimanje slobode.

Kako doznajemo, nepoznati lopov je krenuo na 'posao' oko 21 sat te je uz prijetnju pištoljem utjerao strah u kosti 23-godišnjoj konobarici E.M. u kafiću 'Times' u Bethovenovoj ulici u Prečkom. Uspio je zaraditi nešto više od tisuću kuna nakon čega je istrčao napolje i pretrčao Slavonsku aveniju te ušao u naselje Špansko. U tom je trenutku u Krklecovoj ulici locirao Ivanu u zaustavljenom automobilu Nissan micra karlovačkih registarskih oznaka iz kojeg je toga trenutka izlazila njezina majka. Žena nije uspjela ni otvoriti do kraja vrata, a razbojnik je otvorio stražnja vrata vozila i zasjeo na sjedalo.

"Ajde, vozi, šta gledaš!" - dio je repertoara koji je vozačici Ivani prijeteći izrekao pljačkaš, pa ga je u strahu za svoj život kao i za život vlastite majke, poslušala. Naredio joj je da ga odveze u smjeru okretišta autobusa u Podsusedu gdje je istrčao iz automobila i izgubio se u noći. Uplašenoj djevojci nije (pre)ostalo ništa drugo nego da izvijesti policiju o proživljenoj neugodnoj avanturi, a kako doznajemo, razbojnik je u automobilu u kojem je doslovce odradio otmicu, ostavio niz tragova koji će, najvjerojatnije, pomoći istražiteljima da mu uđu u trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:34