PREDVIĐANJE ZA 2014.

SRPSKI MAGISTAR BIJELE MAGIJE 'Amerikanci će namjerno pustiti Šešelja da izazovu građanski rat'

I čarobnjak poručio Srbima: što prije priznate Kosovo, bit će vam bolje
FILE - In this March 6, 2009 file photo Serbian ultranationalist leader Vojislav Seselj seen in court at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in The Hague, Netherlands. Seselj, 58, is to start making his closing arguments on Wednesday, March 14, 2012. Seselj has been charged with crimes against Muslims and Croats, allegedly committed by the volunteers recruited by his party during 1991-1995 war that followed the breakup of the former Yugoslavia. (AP Photo/Valerie Kuypers, Pool, File)
 Valerie Kuypers/AP Photo

Vojislav Šešelj ove će godine izaći iz haaškog pritvora, u kojem je od 2003, predviđa "magistar bijele magije" Lav Geršman. "Amerikanci će ga namjerno pustiti, ne zato što mu nemaju za šta suditi, jer danas bilo koga možeš okriviti za bilo šta, nego zato da bi na taj način pokušali izazvati građanski rat u Srbiji", tvrdi Geršman, kako prenose beogradske Večernje novosti iz specijalnog izdanja Trećeg oka, časopisa specijaliziranog za nadnaravno.

Šešelj će dobiti i odštetu, najvjerovatnije između osam i 10 milijuna eura, predviđa dalje Geršman. Uvjeren je da će Šešeljeve pristalice organizirati pobunu, "a u prvom redu na udaru će biti oni koji su izašli iz njegove stranke i napravili novu". Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić izašli su iz Šešeljeve Srpske radikalne stranke i sada nova Srpska napredna stranka dominira politikom s rejtingom od 45 posto, dok Šešeljevih radikala nema nigdje jer nisu uspjeli preći niti izborni prag. No, mag s magisterijem smatra da Amerikanci žele uništiti Vučića i njegovu stranku.

- Razlozi za puštanje Šešelja su jasni: stranka koja je okrenuta Rusiji (SNS), Zapadu nije potrebna, pa će je pokušati potkopati, makar i građanskim ratom. Ovaj plan bio je aktuelan i prije posljednjih izbora, ali je dobrim lobiranjem spriječen. Ipak, nadam se da će suradnja koja je započeta sa Rusijom donijeti neku vrstu zaštite, tako da Srbija ipak bude zaštićena vojno i politički od zemalja koje su nas bombardovale - rekao je Geršman. U svojoj geopolitičkoj prognozi kaže da se Ukrajina odrekla ulaska u EU, a odreći će se i pomoći MMF-a. "Zbog toga što su odustali od EU počet će da ih pritiskaju ekonomski i zato će se prikloniti Rusima. To je dobro, jer će se automatski okrenuti i na našu stranu", zaključuje srpski mag. No ni vidovnjak ne vidi spasa za Kosovo.

- Kosovo, je, nažalost – izgubljeno - poručuje. Što Srbi koji tamo žive prije priznaju Kosovo, bolje će živjeti, kaže on, jer smatra da je Albancima potrebna srpska radna snaga. Nadalje, on smatra da je moguće da će se i Crna Gora okrenuti Rusiji, jer iako pokušavaju na sve načine pokazati lojalnost prema Europskoj uniji, od nje ništa neće dobiti. Što se tiče Srbije, magistar bijele magije predviđa kako će se pregovor s EU odužiti. No tu bi se Srbija mogla poslužiti jednim trikom: "Ako Srbija jasno pokaže da želi surađivati sa Rusijom, i da više ne želi pregovore - mogla bi biti primljena u EU gotovo u roku od godinu dana. Međutim, mislim da Srbija tu ipak nema šta tražiti", antieuropski zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:36