TALIJANSKO-SRPSKA VEZA

Srpski Fiat iz Kragujevca: Pogledajte prve fotografije modela '500L' koji će se sklapati u Srbiji

Početak prodaje novog modela očekuje se u zadnjem tromjesečju ove godine, a početna cijena će mu biti oko 16 tisuća eura
 Fiat

KRAGUJEVAC - Službena premijera Fiatovog novog modela - 500L, koji će se sklapati u srpskoj tvornici u Kragujevcu , najavljena je za 6. ožujka i Salon automobila u Ženevi. No, talijanska je auto-kompanija u četvrtak objavila prve fotografije spomenutog modela te zapravo održala svjetsku pretpremijeru.

Novi će Fiatov model uz slavnu brojku 500 nositi i slovo L, skraćenicu od riječi 'large' - velik. Riječ je o produženoj i većoj verziji modela 500 , koji je oživio duh legendarnog 'fićeka', a posljednjih pet godina se sklapa u poljskom gradu Tychyju.

Fiat će modelom 500L ući u kategoriju malih kompaktnih monovolumenskih vozila (MPV), a svojom će prostranosti interijera putnicima pružati osjećaj kao da se voze u kompaktnom SUV-u (Sport Utility Vehicle), poput MINI-evog Countrymana .

Dimenzije novog Fiatovog peterosjeda bit će značajno veće od modela 500 s kojim dijeli ime. Dugačak je 4,14 metara, širok 1,78, a visok 1,66.

U sklopu internetske pretpremijere Fiat je potvrdio kako će se 500L sklapati isključivo u Srbiji, a bit će namijenjen 'svima koji žele talijanski stil, u kombinaciji s raznovrsnošću, koja dolazi zahvaljujući funkcionalnom dizajnu i tehnologiji izrade motora'. U ponudi će se prvo naći s dva benzinska motora, popularnim dvocilindričnim TwinAirom od 0,9 litara te 1,4 litre, te dizelskim 1,3-litrenim MultiJetom.

Početak prodaje očekuje se u zadnjem tromjesečju ove godine, a početna cijena će mu biti oko 16 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:45